NHL-kierroksella useita suomalaisia onnistujia

NHL Mikael Granlund

Miro Heiskanen nousi Dallas Starsin sankariksi kun hän iski jatkoajalla Dallasin 3-2-voittomaalin New York Rangersista.

Heiskanen tarjoili toisessa erässä lisäksi syötön Radek Faksan osumaan. Rangers nousi kuitenkin kahden maalin takaa tasoihin, ja ratkaisu venyi aina jatkoajalle. Huikeat yli 26 minuuttia vastuuta saanut suomalaispuolustaja sai syötön Jamie Benniltä, ampaisi omasta päästä vauhtiin ja laukoi komeasti kiekon maaliin ajassa 61.38.

Muista suomalaisista Eeli Tolvanen, Teuvo Teräväinen ja Mikael Granlund onnistuivat maalinteossa.

Teräväinen ja Sebastian Aho pääsivät molemmat pisteiden makuun Carolinan 6-3-voitossa New York Islandersista.

Aho syötti Carolinan 6-3-osuman ja Teräväinen kirjautti tehot 1+1. Teräväinen vastasi Carolinan viidennestä osumasta.

Nashville Predatorsin Eeli Tolvanen vei joukkueensa johtoon avauserässä Seattle Krakenia vastaan. Mikael Granlund otti aloitusvoiton, josta kiekko päätyi lopulta Tolvaselle.

Päätöserässä Seattle karkasi 4-2-johtoon. Granlund toi Nashvillen vielä maalin päähän 40 sekuntia ennen päätössummeria, mutta suomalaisen kavennusosuma jäi laihaksi lohduksi. Seattle vei voiton 4-3-lukemin.

Patrik Laine sai syöttöpisteen kahteen Columbus Blue Jacketsin osumaan, kun kotijoukkue murskasi Arizona Coyotesin 8–2.

Aleksander Barkov tarjoili niin ikään syötön kahteen kotijoukkueen osumaan, kun Florida Panthers kukisti Pittsburgh Penguinsin 5–4 jatkoajalla.

Anton Lundell pelasi ensimmäisessä NHL-ottelussaan reilut 15 minuuttia. Kasperi Kapanen syötti Penguinsin toisen osuman.

Joel Armian edustama Montreal hävisi Buffalolle tylyin 1–5-lukemin. Armia oli mukana joukkueensa ainoassa osumassa.

Myös Tampa Bay ja Detroit Red Wings mättivät urakalla maaleja. Detroit johti ottelua avauserässä 3–0 ja päätöserässä 6–3. Tampa Bay nousi kuitenkin kahdesti kolmen maalin takaa ja otti lopulta jatkoaikavoiton 7–6-lukemin. Tyler Bertuzzi iski Detroitille neljä osumaa.