NHL-kierroksella lukuisia suomalaisonnistajia – Pekka Rinteelle huomionosoitus urastaan

NHL Janne Kuokkanen

Suomalaispelaajat olivat näkyvästi esillä jääkiekon NHL-kierroksella, kun Artturi Lehkonen, Janne Kuokkanen, Juho Lammikko, Miro Heiskanen ja Joel Kiviranta onnistuivat maalinteossa. Myös Pekka Rinne oli huippuvireessä, kun hän torjui nollapelin.

New Jersey Devilsin Janne Kuokkanen teki kauden kahdeksannen maalin vierasottelussa Philadelphia Flyersia. Kuokkanen vei avauserässä Devilsin 2–0-johtoon.

Kuokkasen maalin jälkeen Devilsin maalihanat hyytyivät ja Philadelphia nousi 4–2-voittoon.

Montreal Canadiensin Artturi Lehkonen kirjasi tehot 1+2, kun Montreal hävisi kotonaan jatkoajalla Edmonton Oilersille maalein 3–4.

Lehkonen laukoi tarkasti pienestä kulmasta ottelun jatkoajalle vieneen 3–3-tasoituksen ajassa 53.04. Maali oli ottelun kolmostähdeksi valitulle Lehkoselle kauden seitsemäs.

Oilersin voittomaalin teki ajassa 62.42 NHL:n pistepörssiä suvereenisti johtava Connor McDavid.

Edmontonin maalilla jatkoaikavoiton torjui kiekon eteen 25 kertaa venynyt Mikko Koskinen.

Jatkoajan tuoma piste varmisti Montreal Canadiensille pudotuspelipaikan. Edmonton Oilers oli jo aikaisemmin varmistanut paikkansa jatkopeleissä.

Florida Panthersin Juho Lammikko kirjasi tehot 1+1, kun Panthers voitti Tampa Bay Lightningin maalein 4–0. Kauden neljännen maalinsa tehnyt Lammikko vei joukkueensa alivoimalla toisessa erässä 2–0-johtoon, kun hän hyödynsi Tampa-vahti Andrei Vasilevskin sähellyksen.

Vasilevski käsitteli kiekkoa päädyssä viistosti maalin takana, eikä huomannut, että suomalaishyökkääjä luisteli paikalle. Lammikko nappasi maalin takaa kiekon ja laittoi sen reppuun.

Pelin jälkeen Lammikko arvostettiin ottelun kakkostähdeksi. Panthers-kippari Aleksander Barkov kirjasi pelistä yhden syöttöpisteen.

Dallas Stars voitti kauden viimeisessä ottelussaan Chicago Blackhawksin jatkoajalla maalein 5–4. Suomalaisista maalin makuun pääsivät ottelun parhaaksi pelaajaksi valittu Miro Heiskanen ja Joel Kiviranta.

Tehot 1+1 kirjannut Heiskanen teki kauden kahdeksannen maalinsa ylivoimalla toisessa erässä, kun hän kavensi pelin 2–3:een.

Kiviranta onnistui kolmannessa erässä. Hän kavensi pelin 3–4:ään. Maali oli suomalaishyökkääjälle kauden kuudes.

Starsin voitto-osuman jatkoajan viimeisellä minuutilla teki Jason Robertson. Ottelu oli kauden viimeinen myös Chicagolle.

Nashville Predatorsin konkarivahti Pekka Rinne torjui kauden toisen nollapelinsä kotiottelussa kärkijoukkue Carolina Hurricanesia vastaan. 30 kertaa kiekon eteen venynyt suomalaisvahti valittiin ottelun parhaaksi pelaajaksi.

Rinne esitti parastaan etenkin kolmannessa erässä, jossa hänelle kirjattiin kymmenen torjuntaa.

Voitto oli Rinteen uran 369:s NHL:ssä. 38-vuotias suomalaismaalivahti nousi kaikkien aikojen voittotilastossa 19. sijalla olevan Tom Barrasson rinnalle.

Rinne sai huikeat suosionosoitukset ottelun jälkeen. Suomalainen on pelannut koko NHL-uransa Nasvillessa ja hänen sopimuksensa päättyy tähän kauteen.