NHL – Joonas Donskoi on laittanut alkukauden esityksillään monelle kiekkoihmiselle jauhot suuhun

Moni hieraisi kesällä silmiään, kun luki Joonas Donskoin tehneen Colorado Avalanchen kanssa rahakkaan nelivuotisen sopimuksen, jonka kokonaisarvo oli 15,6 miljoonaa dollaria. Lähes neljän miljoonan dollarin vuositulot olivat siihen nähden todella isot, kun vertasi miehen tekemää tulosta kahden viime kauden ajalta. Onneksi Colorado tiesi muita paremmin mitä se raahelaisesta sai tai ennen kaikkea haki. Colorado tarvitsi joukkueen hyökkäykseen lisää leveyttä ja ennen kaikkea hyvän tulosta tekevän laiturin 2-3 ketjuun, joka ei myöskään vuoda puolustussuuntaan pelattaessa.

Embed from Getty Images

Donskoi tiesi kauteen lähdettäessä, että hän on suurennuslasin alla monen jääkiekkoa seuraavan ihmisen silmissä, mutta se ei ole miestä juurikaan häirinnyt. Donskoin alkukausi on ollut todella hyvä sekä pelillisesti, mutta ennen kaikkea tuloksellisesti. Viime yönä mies teki uransa ensimmäisen hattutempun ja yhteensä 16 ensimmäiseen peliin on syntynyt tehot 8+3, jota voi pitää Donskoin kohdalla todella hyvänä saldona. Mikäli raahelaislähtöinen kiekkoilija pystyy tekemään tulosta samalla tahdilla myös jatkossa tulee tästä kaudesta pisteiden valossa eittämättä miehen NHL-uran paras ja samalla mies rikkoisi ensi kertaa urallaan 20 maalin rajan ja sitä voisi pitää todella onnistuneena suorituksena heti avauskaudellaan uudessa seurassa.

Embed from Getty Images

Lisäksi pitää muistaa suomalaispelaajan kohdalla yksi tärkeä seikka nimittäin se, että mies tuo joukkueeseen myös kaivattua playoff kokemusta mikäli seura pystyy pelejään runkosarjan jälkeen jatkamaan. Vaikka pohjoisen pojan NHL-ura ei olekaan vielä järisyttävän pitkä on Donskoi ehtinyt pelaamaan jo 50 pudotuspeliottelua ja se on paljon enemmän mitä monelta muulla joukkuekaverilta löytyy. Lisäksi hän on pystynyt tekemään ratkaisupeleissä myös kiitettävästi tulosta ja se on tärkeä asia, kun menestystä haetaan. Huomioitavaa myös on ettei kaikki aina näy pisteissä vaan myös moni muu pelin sisällä tapahtuva pieni asia on tärkeä. Jokatapauksessa Donskoi on pystynyt heti alkukaudesta osoittamaan, että miehen hankkiminen oli Coloradolta hyvä veto eikä lähes neljän miljoonan dollarin kausipalkkaa enää ihmettele kovinkaan moni.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.