New England Patrios on Super Bowl mestari 2017

IMG_6123

Vuoden 2017 Super Bowl on ratkennut ja viimeisilläkin pelaajilla alkoi kesäloma. Tapahtuma oli jälleen kerran upea mutta viime yönä pääosassa oli pelaajat, ei esiintyjien vaatteet. Ottelussa pelasivat vastakkain New England Patriots ja Atlanta Falcons.

IMG_6123

Loppuottelun ensäimmäinen neljännes oli täysin hakusessa molemmilta joukkueilta ja peliä tunnusteltiin. Toisella neljänneksellä sen sijaan alkoi tapahtua! Pelinrakentajista etenkin Patriotsin Tom Brady oli pitkään ongelmissa, kun taas Falconsin Matt Ryanin heitot osuivat nappiin.

Falcons vaihtoi pykälää silmään ja joukkue teki hurjat kolme touchdownia. Patrots onnistui yhdessä potkumaalissa ja puoliajalle mentiin lukemissa 21-3. Peli oli jo Patriotsin kannalta todella hankalassa tilanteessa mutta kun kyseessä on urheilu, kaikki on mahdollista!

Ottelun kolmannen neljänneksen loppupuolella Patriots onnistui Touchdownissa ja joukkue oli sen jälkeen kuin uudesti syntynyt! Ottelun lopussa, kun peliaikaa oli jäljellä enää viitisen minuuttia, Patriots oli kaventanut matsin lukemiin 28-20.

Peliä ollessa jäljellä enää kolme minuuttia, Patriots sai vihdoin mahdollisuuden tasoittaa. Joukkue eteni Bradyn tarkoilla syötöillä tasoihin.

Kelloon jäi alle minuutti eikä Falcons päässyt yrittämään edes potkumaalia. Näin Super Bowlin historiassa edettiin ensimmäistä kertaa jatkoajalle.

Jatkoajalla edetään äkkikuolema-periaatteella eli joukkue, joka tekee ensimmäisen pisteen, voittaa koko ottelun.

Ottelun ratkaisu ei juuri jännemmäksi voinut mennä kun Patriotsin James Whiten yritys jäi juuri viivan päälle. Tuomarit menivät videotarkastukseen ja Whiten pallon katsottiin olevan muutaman millin Patriotsin kannalta viivan paremmalla puolella.

Näin ollen vuoden 2017 Super Bowlin voitti alkukankeuksista huolimatta New England Patriots ja kyseessä oli heidän viides mestaruutensa.

NFL jatkuu taas kesän jälkeen ja siinä välissä pelataan kotimainen Vaahteraliiga, josta lisää tuonnempana.