Neljästi tasoihin ja lopussa ohi – Suomi aloitti nuorten MM-turnauksen voitolla Tšekistä

Salibandy2

Suomi aloitti salibandyn U19-miesten MM-turnauksen Brnossa maukkaalla voitolla, kun ikäluokan hallitseva maailmanmestari Tšekki taipui 6-4. Suomi nousi neljä kertaa tappiolta tasoihin ja karkasi lopussa Matti Minkkisen kahdella maalilla.

Jere Koistinen ja Waltteri Vesterinen kuittasivat avauserässä ylivoimalla isäntien johto-osuman puolustajan ja maalivahdin pienen sekoilun jälkeen, mutta erän loppusekunneilla Tšekki karkasi taas edelle. Sama toistui toisessa erässä, jossa ensin Jere Koistinen Topias Simosen laukauksen kakkospallosta ja sitten Oliver Sillanpää Alpo Laitilan komeasta esityöstä nostivat Suomen rinnalle, mutta lopussa soi taas omissa. Vain 15 sekuntia ennen taukosummeria Matej Penicka huudattti kotiyleisöä linkoamalla 4–3-maalin.

Peliään avauserän jälkeen selvästi parantanut Suomi rakensi päätösjaksollakin paikkoja, mutta vasta viimeiset runsaat kuusi minuuttia toivat palkinnon. Juuso Ahola kiskaisi pitkän hyökkäyksen päätteeksi laidasta pelin tasoihin, ja sitten astui esiin Matti Minkkinen. Voittomaaliksi jäänyt 4–5-osuma syntyi Alpo Laitilan ja Joel Lahtisen riistettyä pallon hyökkäyspäädyssä Tšekin puolustajalta, ja kolme minuuttia ennen täyttä aikaa Minkkinen nosti vielä päätösnumerot Alpo Laitilan älykkäästä poikkisyötöstä.

– Kova ottelu, mutta luotettiin alusta loppuun asti omaan peliimme ja sillä tuli voitto, Suomen parhaana palkittu Waltteri Vesterinen näki kisajärjestäjän videohaastattelussa.
– Ja tunnelma hallissa oli kyllä mahtava, hän summasi 1300-päisen kotiyleisön lajiin pitkästä aikaa tuoman merkityksen.