Scroll Top

NBA-pudotuspelit: Ensimmäisen kierroksen yhteenveto

160413134216-playoffs-2016-official-t1-creative.home-t1

NBA Pudotuspelien ensimmäinen kierros saatiin viimein päätökseen Itäisenkin konferenssin osalta ja ohessa pieni yhteenveto ensimmäisen kierroksen tapahtumista.

 

LÄNTINEN KONFERENSSI

 

Los Angeles Clippers – Portland Trail Blazers
(Otteluvoitot 2-4)

Ensimmäinen kierros sisälsi muun muassa muutaman käänteentekevän loukkaantumisen, josta Los Angeles Clippers joutui maksamaan kovan hinnan. Clippers johti ottelusarjaansa Portland Trail Blazersiä vastaan voitoin 2-1, kun neljännessä ottelussa Clippersin pelintekijä Chris Paul teloi kätensä ja Blake Griffinin vanhat vaivat äityivät niin pahaksi, että molemmat joutuivat päättämään kautensa siihen. Menetykset olivat Clippersille merkittävät, sillä Paul on NBA:n ehdotonta eliittiä pelintekijänä ja hyökkäyspäässä yhteisepeli nimenomaan Griffinin kanssa toimii kuin ajatus. Puolustuspäässä Griffin on erinomainen heittojen blokkaaja ja Paul on nopeutensa ansiosta liigan parhaita puolustajia. Tämän jälkeen Blazers otti komennon sarjassa, eikä Clippers pystynyt enään vastaamaan. Seuraavat kolme ottelua voitti Blazers ja näin ollen se eteni monien yllätykseksi jatkoon.

————————————————————————–

Golden State Warriors – Houston Rockets
(Otteluvoitot 4-1)

Sydämentykytyksiä koettiin myös Golden State Warriorsin ja Houston Rocketsin välisessä ottelusarjassa, kun liigan tähtipelaaja Stephen Curry loukkaantui, kaksikin kertaa. Sarjan ensimmäisen ottelun Curry aloitti mielettömällä ilotulituksella tehden 24 pistettä vain 19 minuuttiin, mutta sitten tapahtui se, mitä kaikki Warriors-fanit pelkäsivät. Hieman ennen puoliaikaa Curryn jalka vääntyi puolustustilanteessa, kun hän yritti pysäyttää Rocketsin korille ajavaa James Hardenia. Curry joutui jättämään ottelun siihen ja katsoi vaihtopenkiltä myös kolme seuraavaa ottelua. Omien sanojensa mukaan hän olisi voinut palata jo sarjan 3. otteluun, mutta lääkärit eivät antaneet siihen vielä siunausta. Lopulta hän palasi 4. otteluun, mutta tatsi oli kateissa ja heitot eivät millään uponneet. Kunnes hieman ennen puoliaikaa Warriors-fanien sydämet pysähtyivät jälleen. Curry oli palaamassa puoluspäähän, kun Rockets juoksi puolinopeaa vastahyökkäystä. Rocketsin sisäpelaaja Donatas Motiejunas kaatui kolmenpisteen viivan tasolla, jättäen jälkeensä märän kohdan kentälle. Curry tuli lähes samoja jalanjälkiä perässä, eikä huomannut Motiejunasin kaatuneen hetkeä aiemmin, vaan liukastui märkään kohtaan ja venäytti jalkansa jälleen. Puoliajalla Curry kävi kokeilemassa jalkaansa, mutta joutui suureksi pettymyksekseen toteamaan jälleen lääkärien kanssa, että ottelu on ohi. Warriors taisteli kuitenkin upeasti ilman tähtipelaajaansa tiensä toiselle kierrokselle ja mikä hienointa, joukkueesta löytyi jälleen monta uutta vastuunkantajaa. Ennuste Currylle on varsin toiveita herättävä, sillä hän saattaa palata kokoonpanoon jo 3. ottelussa Blazersiä vastaan.

—————————————————————————

Oklahoma City Thunder – Dallas Mavericks
(Otteluvoitot 4-1)

Oklahoma City Thunderin ja Dallas Mavericksin välinen sarja meni täysin odotusten mukaisesti. Mavericksin hitaus ja rosterin kapeus tulivat rajusti esille urheilullista ja kovatempoista koripalloa pelaavaa Thunderia vastaan. Veteraani Dirk Nowitzki oli sarjassa ainoa Mavericksin valonpilkahdus, joka onnistui mittavan kokemuksensa ansiosta pitämään oman pelillisen tasonsa ja tekemään pisteitä tasaisesti joka ottelussa. Tulitukea ei vaan muilta joukkueen pelaajilta tullut ja Nowitzkin oli mahdotonta yksin kääntää sarjaa. Ainoa voitto, jonka Mavericks onnistui raapimaan, oli yhden pisteen voitto ottelusta, jossa Thunder ei saanut mitään korirenkaasta läpi. Loput ottelut päättyivät selkeisiin Thunderin voittoihin, joten mitään jossiteltavaa ei jäänyt. Thunderin toisen kierroksen vastus San Antonio Spurs onkin sitten aivan eri tason joukkue ja siinä tullaan tosissaan mittaamaan Durant-Westbrook kaksikon kykyjä.

—————————————————————————

San Antonio Spurs – Memphis Grizzlies
(Otteluvoitot 4-0)

Yksi suurimpia mestariehdokkaita oleva San Antonio Spurs sai vastaansa pahasti siipirikkoisen Memphis Grizzliesin. Sarja oli käytännössä ohi ennenkuin alkoikaan, sillä Grizzlies joutui pelaamaan ilman kahta avainpelaajaansa takamies Mike Conleytä, sekä sentteri Marc Gasolia. Sarja olisi varmasti ollut Spursin heiniä heidän pelatessaankin, mutta nyt Grizzlies ei pystynyt missään vaiheessa haastamaan loistavaa kautta pelaavaa Spursia. Runkosarjassa erittäin hyvin pelannut LaMarcus Aldridge jatkoi siitä mihin jäi ja runkosarjan parhaaksi puolustajaksi valittu Kawhi Leonard oli täysin pitelemätön hyökkäyspäässä. Spursin pullat ovat todella hyvin uunissa ja seuraavan kierroksen vastus Oklahoma City Thunder tulee antamaan paremmin osviittaa siitä, onko Spursissa mestariainesta.

 

Embed from Getty Images

 

 

ITÄINEN KONFERENSSI

 

Cleveland Cavaliers – Detroit Pistons
(Otteluvoitot 4-0)

Varsin selkeä ennakkosuosikki konferenssin voittajaksi oleva Cleveland Cavaliers, oli juuri niin vakuuttava ensimmäisen kierroksen vastustajaansa Detroit Pistonsia vastaan kuin odottaa sopi. Pistons yritti urhoollisesti sinnitellä mukana, mutta nimivahva Cavaliers oli kokoajan askeleen edellä. Runkosarjassa ajoittain varjojen mailla vaeltanut Kevin Love oli kuin uusi pelaaja tässä sarjassa. Todella väkevästi levypalloja repinyt ja korisukkaa heiluttanut Love, näytti parasta osaamistaan ja oli kenties Cavaliersin paras pelaaja koko sarjassa. Myös pelintekijä Kyrie Irving pisti parasta pöytään ja oli mainiolla pelipäällä läpi sarjan. Kaiken kaikkiaan Cavaliersin paketti on todella hyvin kasassa ja vastaavilla peliesityksillä finaalipaikka on enemmän kuin todennäköinen.

——————————————————————————

Boston Celtics – Atlanta Hawks
(Otteluvoitot 2-4)

Harvemmin viime vuosina pudotuspeleissä nähty Boston Celtics pelasi upean runkosarjan ja pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella se sai vastaansa Atlanta Hawksin. Ennakkoluulottomasti sarjaan lähtenyt Celtics tarjosi varsin hyvän vastuksen kokeneelle Hawksille. Celticsin saumat pysyä sarjassa mukana oli voittaa kaikki sen kotiottelut, sillä viimeksi Celtics on onnistunut voittamaan Hawksin sen kotikentällä yli 2 vuotta sitten. Sitä putkea Celtics ei onnistunut katkaisemaan vieläkään, mutta se taisteli upeasti itsensä tasoihin otteluvoitoissa, niiden ollessa jo 0-2 Hawksille. Se hävisi ensimmäiset kaksi kohtaamista Hawksin kotikentällä, mutta kotiyleisön edessä se repi ja raastoi voitot väkisin tasoihin voittaen toisen otteluista jatkoajan jälkeen. Sitten taisi nuorella joukkueella loppua paukut kesken ja kokenut Hawks vei seuraavat kaksi ottelua varsin selkein lukemin ja kuittasi näin ollen paikan pudotuspelien toisella kierroksella.

——————————————————————————-

Miami Heat – Charlotte Hornets
(Otteluvoitot 4-3)

Miami Heatin ja Charlotte Hornetsin välinen sarja venyi aina seitsemänteen otteluun saakka, kun hieman yllättäenkin Hornets kykeni pistämään Heatin todella ahtaalle. Heat lähti sarjaan ennakkosuosikkina kotietunsa ansiosta ja sarjan kaksi ensimmäistä ottelua se voittikin varsin vakuuttavasti kotonaan. Hornets kuitenkin onnistui tekemään samoin seuraavassa kahdessa ottelussa kotiyleisönsä edessä ja tasoitti otteluvoitot 2-2. Tässä vaiheessa sarja palasi jälleen Heatin kotikentälle, jossa ratkaisu tuli vasta viimeisillä sekunneilla. Hornets onnistui lopussa tärkeissä heitoissaan paremmin ja vei lopulta trilleriksi muodostuneen 5. ottelun lukemin 88-90. Hornetsilla oli siis kaksi ottelupalloa viedä sarja nimiinsä ja ensimmäinen niistä olisi vielä kotikentällä. Heat kuitenkin kokosi rivinsä erinomaisesti kirvelevän tappion jälkeen ja onnistui hakemaan ryöstövoiton Hornetsin kotikentältä. Ratkaiseva Game 7 pelattiin siis Heatin kotiareenalla, mutta Hornetsin eväät oli jo syöty. Heat dominoi ottelua alusta asti ja Hornets ei saanut palloa korirenkaan läpi millään. Loppulukemat kirjattiin lopulta selkeästi 106-73 kotijoukkueelle ja näin ollen selkä seinää vasten ollut Heat onnistui nousemaan sillasta ja selvittämään tiensä toiselle kierrokselle.

——————————————————————————-

Toronto Raptors – Indiana Pacers
(Otteluvoitot 4-3)

Ennakkoon yksi tasaisimmista pareista ollut Indiana Pacersin ja Toronto Raptorsin sarja ei lopulta tuottanut yllätyksiä, sillä sarja eteni aina viimeiseen ja ratkaisevaan seitsemänteen otteluun saakka. Siihen Raptors lähti lievänä ennakkosuosikkina, sillä ottelu pelattiin sen kotikentällä. Raptors oli lähes koko ottelun kuskin paikalla, mutta viimeisellä neljänneksellä Pacers pääsi iskuetäisyydelle. Kiri ei kuitenkaan riittänyt, sillä Raptors onnistui pitämään pintansa ja pääsi juhlimaan toiselle kierrokselle pääsyä faniensa edessä. Läpi sarjan Pacersin puolustuspeli oli vahvaa, kuten odottaa sopi, eikä Raptors päässyt juurikaan ottamaan helppoja heittoja. Pallonmenetykset olivat kuitenkin yksi Pacersin iso ongelma läpi sarjan ja se oli yksi asia, mikä käänsi lopulta kelkan Raptorsin hyväksi. Seuraavan kierroksen vastus Miami Heat, tulee olemaan myös ennakkoon äärettömän tasainen vastus Raptorsille, joten kuormitus tulee olemaan kummankin joukkueen avainpelaajilla kova.

 

Embed from Getty Images

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.