NBA – Power Rankings 2016-2017

14

15 Power Rankings 15

 

Kesän siirtomarkkinoilla on tapahtunut paljon mielenkiintoisia pelaajakauppoja ja yksi merkittävä tekijä siihen on NBA:n uuden televisiosopimuksen voimaan astuminen, jossa TNT ja ESPN sitoutuivat näyttämään NBA:ta myös seuraavat 9 vuotta. Tämä johti siihen, että joukkueiden pelaajabudjetit nousivat viime kauden $70 miljoonasta, peräti $94,143,000 miljoonaan dollariin. Tämän myötä raha on liikkunut ja pelaajaliikennettä on ollut mukavasti. Käymme jutuissa läpi  joukkueiden tulevan kauden voimasuhteet, aloittaen viidestä vahvimmista.

 

#1) Cleveland Cavaliers hth

Moni sijoittaa ennakkokaavailuissa Warriorsin piikkipaikalle, mutta pelkkä Kevin Durantin hankkiminen ei riitä syyksi. Cavaliers pelasi viime kaudella ajoittain ailahtelevasti ja oli ”vasta” kolmanneksi paras joukkue runkosarjassa. Tosipelien alkaessa joukkue kuitenkin hitsaantui erinomaisesti yhteen ja etenkin puolustus toimi loistavasti. Valtavan pelillisen tasonnoston pudotuspeleissä teki hyökkäyspään levypallojen expertti Tristan Thompson. Aivan häikäisevällä tasolla varsinkin finaalisarjassa pelannut Thompson piti Warriorsin pelaajia pilkkanaan korin alla ja dominoi pelitapahtumia jatkuvasti ollessaan kentällä. Toinen tärkeä hahmo oli upean kauden pelannut Kyrie Irving, joka pimensi agressiivisella puolustuksellaan Stephen Curryn ja oli joukkueen parhaimmistoa molemmissa päissä kenttää. Kesän aikana joukkueessa ei ole juuri muutoksia tapahtunut ja nyt joukkue tietää mitä mestaruuteen vaaditaan, joten miksi Cavaliers ei olisi ennakkosuosikki myös tulevallakin kaudella?

 

#2) Golden State Warriors 16

Historiallisen runkosarjan pelannutta Warriorsia pidettiin aiheestakin suurimpana mestaruussuosikkina läpi kauden, mutta kuinka kävikään. Kunnianhimo taisi kuitenkin kostautua, sillä se kuormitti joukkueen kärkipelaajia ja paukut vaikuttivat olleen melko loppu finaalisarjassa. Laaja materiaalikaan ei lopulta auttanut, sillä parin ensimmäisen kohtaamisen jälkeen sarja kääntyi täysin Cavaliersille, joka juoksi Warriorsilta jalat alta ja pelasi taktisesti erittäin fiksusti. Warriors-luotsi Steve Kerr ei keksinyt keinoa murtaa Cavaliersin agressiivista puolustusta, eikä hyökkäyspelaaminen ollut yhtään sen helpomman näköistä.
Siirtomarkkinoilla Warriors teki rohkeasti, kun se hankkiutui eroon Andrew Bogutista, Leandro Barbosasta, Harrison BarnesistaMarreese Speightsistä, Brandon Rushista ja Festus Ezelistä. Jokainen heistä oli tärkeä osa viime kauden joukkueessa, joten tilalle hankituilla Kevin Durantilla, David Westillä, sekä Zaza Pachulialla ei menetyksiä saa kyllä täysin korvattua. Hyökkäys joukkueella on jopa kovempi kuin viime kaudella, mutta materiaali kapeni melkoisesti, eikä puolustuspäässä enää ole Bogutin kaltaista blokkiuhkaa. Nähtäväksi jää tuleeko ratkaisu kuormittamaan kärkipelaajia liikaa. Pisteitä on kuitenkin odotettavissa jälleen suuret määrät Warriorsin otteluissa.

 

#3) San Antonio Spurs 4

Fantastisesti viime kaudella runkosarjassa esiintynyt, mutta pudotuspelien toisella kierroksella tippunut Spurs, tulee varmasti sisuuntuneena alkavaan kauteen. Pudotuspeleissä joukkue joutui toteamaan atleettisen Oklahoma City Thunderin vahvemmakseen otteluvoitoin 4-2. Thunder juoksi jalat alta hitaammalta Spursilta, eikä edes liigan parhaimpiin valmentajiin kuuluva Spurs-luotsi Gregg Popovich löytänyt keinoa Thunderin päihittämiseksi. Kausi oli samalla koko uransa Spursia edustaneen Tim Duncanin viimeinen NBA:ssa, kun hän päätti lopettaa upean 20 vuotta kestäneen uransa. Pelillisesti Duncan ei viime kaudella enää ollut merkittävässä roolissa, mutta hänen mittava kokemuksensa ja esimerkki nuorille pelaajille jokapäiväisessä tekemisessä on korvaamaton menetys koko joukkueelle. Duncanin tilalle Spurs hankki viime kaudella Chicago Bullsia edustaneen Pau Gasolin, joka tulee varmasti sopimaan kuin nakutettu Spursin varsin hidastempoiseen pelityyliin. Muita merkittäviä siirtoja joukkue ei tehnyt, joten runko on pysynyt lähes ennallaan. Seurantaan kannattaa ottaa erinomaisesti molempiin suuntiin pelaava Kawhi Leonard, joka on kiistatta liigan paras puolustaja. Hänestä ei juuri heikkouksia löydy ja pelaaminen on upeaa katsottavaa.

 

#4) Los Angeles Clippers 17

Menneen kauden runkosarjassa varsin hyvin esiintynyt Clippers sai ensimmäisellä pudotuspelikierroksella vastaansa Portland Trail Blazersin. Kotiedun sarjaan saanut Clippers aloitti urakkansa erinomaisesti, voittamalla heti molemmat kotiottelunsa selvällä erolla ja siirtyen otteluvoitoissa 2-0 johtoon. Blazers ei tästä kuitenkaan hätkähtänyt, vaan päinvastoin se laittoi uuden vaihteen silmään ja vei kaikkien suureksi yllätykseksi koko sarjan nimiinsä ottamalla peräti 4 voittoa peräkkäin. Yllätys siksi, koska Clippers vei joukkueiden kohtaamiset runkosarjassa nimiinsä voitoin 4-1. Alkavalle kaudelle Clippersillä on varmasti paljon hampaankolossa ja ainakin kesän pelaajasiirtojen myötä joukkue näyttää oikein mukiinmenevältä. Viime kaudella joukkueessa ei ollut yhtään liikaa päteviä rotaatiopelaajia, mutta alkavalle kaudelle Dallas Mavericksista hankittu takamies Raymond Felton, sekä Golden State Warriorsista siirtynyt sisäpelaaja Marreese Speights, antavat nyt Clippers-luotsi Doc Riversille mahdollisuuden lepuuttaa isoja minuutteja pelaavia Chris Paulia, sekä DeAndre Jordania.

 

#5) Memphis Grizzlies 2

Neljä edellämainittua joukkuetta ovat todennäköisesti omassa kastissaan tulevalla kaudella ja sen jälkeen on tiukkaa useamman joukkueen kesken. Grizzliesillä on nyt oiva mahdollisuus mennä pitkälle, sillä joukkueen rosteri näyttää oikein hyvältä ja moni aiemmilla kausilla Grizzliesiä vahvempi ollut joukkue, on nyt heikentynyt enemmän tai vähemmän. Tälläisiä ovat muun muassa Oklahoma City Thunder, Miami Heat, sekä Atlanta Hawks. Joukkueen rosterista löytyy laadukkaita pelaajia joka pelipaikalle, eikä rotaatiossakaan huonoja nimiä ole heittää kentälle. Kesällä joukkueeseen hankittiin Dallas Mavericksistä hyvin heittävä Chandler Parsons, joka tulee varmasti olemaan isossa roolissa etenkin hyökkäyspäässä. Korin alla tuhoa tekevät Marc Gasol ja Zach Randolph ja tulitukea Parsonsille jakaa Mike Conley. Grizzlies on varmasti yksi tulevan kauden positiivisimpia yllättäjiä ja mahdollisuudet sillä on mennä hyvinkin pitkälle.

 

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.