NBA:n pudotuspelit – Finaalisarjan Game 2

160413134216-playoffs-2016-official-t1-creative.home-t1

NBA:n pudotuspelit alkavat olla loppusuoralla ja ensi yönä pelataan finaalisarjan toinen osaottelu Golden State Warriorsin ja Cleveland Cavaliersin välillä. Sarjan ensimmäinen kohtaaminen pelattiin to-pe välisenä yönä Warriorsin kotiyleisön edessä Oracle Arenassa, jossa Warriors vei pidemmän korren lukemin 104-89.

Ottelu oli siinä mielessä erikoinen, että Warriorsin tähtipelaajat Klay Thompson ja Stephen Curry olivat aivan pimennossa läpi ottelun, jotka kuitenkin normaalisti tekevät lähes puolet joukkueensa pisteistä kahdestaan. Thompson teki ainoastaan 9 pistettä ja Currykin vain 11. Joukkueen suurin vahvuus tuleekin juuri tässä esiin, sillä kun avainpelaajat eivät onnistu, niin vaihtopelaajat pystyvät astumaan esiin. Shaun Livingston, Harrison Barnes, Andre Iguodala ja Leandro Barbosa pelasivat jokainen aivan fantastisen ottelun ja olivat syy siihen miksi Warriors voitti ottelun. Heidän ennakkoluulottomat ratkaisunsa kerta toisensa jälkeen saivat koko Oracle Arenan syttymään mielettömään huutoon ja sitä oli upeaa katsoa. Koko joukkue puolusti kurinalaisesti läpi ottelun ja varsinkin LeBron Jamesilla oli ajoittain varsin suuria ongelmia läpäistä hurmoksessa pelaavan Warriorsin puolustusrintamaa. Warriors otti komennon itselleen heti ottelun alussa ja se karkasi parhaimmillaan jo yli 20 pisteen johtoon. Cavaliers kuitenkin taisteli Kyrie Irvingin ja Kevin Loven johdolla ja kuroi eron 9 pisteeseen puoliajalle mentäessä.

Toisella puoliajalla ero ei suuremmin heilahdellut suuntaan eikä toiseen, vaan Warriors pystyi hyvin kontrolloimaan ottelun kulkua. Cavaliers ei millään meinannut löytää keinoa läpäistä Warriorsin tiivistä puolustusta ja usein heittoratkaisut olivat varsin kehnoja. Ensimmäisellä puolikkaalla vahvasti esiintynyt Kevin Love katosi hieman kuvasta toisella puolikkaalla ja ainoa Cavaliersin pelaaja, joka onnistui tasaisesti läpi ottelun oli Kyrie Irving. Hän puolusti vahvasti ja pyöritti hyvin peliä hyökkäyspäässä, mutta joukkuekaverit eivät vaan millään saaneet palloa renkaan läpi. Viimeisellä neljänneksellä ero hieman repsahti Thompsonin ja Curryn peräkkäisten kolmosten ansiosta, jonka jälkeen miehet otettiinkin jo huilaamaan seuraavaa ottelua varten. Loppuminuuteista huolehtivat sitten illan sankarit eli Warriorsin vaihtopelaajat, joiden ansiosta joukkue nappasi ensimmäisen kiinnityksen finaalisarjassa.

————————————————————————————

Tulevan yön otteluun Cavaliersin tarvitsee tulla aivan erilaisella ilmeellä, mikäli he mielivät tasoittaa otteluvoitot. Hyökkäyspään ratkaisuihin on tultava malttia ja pallon on liikuttava nopeammin, jotta parempiin heittopaikkoihin pääseminen on mahdollista. LeBron James otti varsin vähän ratkaisuja viime ottelussa, joten häneltä odottaisi enemmän vastuun ottamista, sillä hän pystyy kääntämään otteluita yksinkin. Curry ja Thompson palaavat varmasti tasolleen ensi yön ottelussa, joten Cavaliersin puolustuksen on oltava hereillä kokoajan.

 

NBA

Golden State Warriors – Cleveland Cavaliers
Kello 03:00

 

Golden State Warriors -5.5 @ 1.80 Unibet

Pelaajan pistemäärä: Klay Thomson – YLI 23,0 @ 1.85 Unibet

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.