Nashvillen Juuse Saros voitti kaksintaistelun Chicagon Lankista vastaan yön NHL-kierroksella

Änäri2 Jääkiekko NHL

Carolina Hurricanesin Sebastian Aho onnistui maalinteossa ja kirjasi myös syöttöpisteen, kun Hurricanes voitti kotonaan Tampa Bay Lightningin maalein 4–3.

Ensimmäiselle erätauolle siirryttiin Lightningin johtaessa peliä 2–0. Toisessa erässä carolinalaiset pääsivät vauhtiin. Kun jaksoa oli pelattu päälle kaksi minuuttia, Cedric Paquette kavensi ja noin minuutin päästä Aho tasoitti ylivoimalla. Hurricanes pääsi erässä vielä 3–2-johtoon, jossa Aho oli syöttämässä joukkueensa kolmatta maalia.

Ottelun kakkostähdeksi valitun Ahon tehot on nyt 15+18=33. Aho nousi NHL:n pistepörssissä jaetulle 17. sijalle.

Colorado Avalanchen Joonas Donskoi avasi pelin maalihanat viemällä joukkueensa 1–0-johtoon Vegas Golden Knightsista. Vegasilaiset kuitenkin päihittivät Coloradon lopulta 3–2 jatkoajalle venyneessä ottelussa.

Maali oli Donskoille kauden 12:s.

Ensimmäinen erä päättyi Avalanchen 2–1-johdossa. Golden Knights tasoitti pelin toisessa erässä.

Vegasin Max Pacioretty ratkaisi ottelun, kun jatkoaikaa oli pelattu noin kaksi minuuttia.

Maalin makuun suomalaispelaajista pääsi myös Nashville Predatorsin Mikael Granlund. Granlund teki joukkueensa viimeisen maalin kolmannen erän alussa, kun Predators nappasi 3–1-vierasvoiton Chicago Blackhawksilta.

Ottelun kakkostähdeksi valittiin Nashville-vahti Juuse Saros, joka torjui 29 laukausta. Kolmannen perättäisen voiton torjunut 25-vuotias suomalaisvahti on torjunut tällä kaudella 18 ottelussa torjuntaprosentilla 92,3. Torjuntaprosentti oikeuttaa maalivahtipörssissä 11. sijaan.

Kevin Lankinen pysäytti kiekon Chicagon maalilla kiekon 31 kertaa.

Viime aikoina hyvään tehovireeseen päässyt Predators-hyökkääjä Eeli Tolvanen kirjasi yhden syöttöpisteen.