Naisten MM-finaalista farssien farssi – ”Tästä puhutaan”

Naisten MM-kisat espoo naisleijonat

Suomi kohtasi USA:n naisten jääkiekon MM-finaalissa.

Suomi on hävinnyt naisten jääkiekon MM-kilpailuissa USA:lle. Suomen voittoa ehdittiin juhlia jo lähes 10 minuuttia kunnes Suomen jopa selvänä pitämä maali hylättiin. Ottelu eteni jatkoerään ja USA:n juhlat alkoivat, kun maalivahti Alex Rigsby torjui Susanna Tapanin laukauksen.

USA:n laukojista onnistuivat Amanda Kessel ja Annie Pankowski. Naisleijonista kiekon sai voittomaalikilpailussa maaliin ainoastaan Minnamari Tuominen.

Suomen maali hylättiin jatkoerässä

Petra Nieminen laukoi kiekon maaliin jatkoerässä, kun ottelua oli pelattu 71.33. Tilannetta tarkastettiin todella pitkään videolta eikä sitä lopulta hyväksytty.

Naisleijonat ehti aloittaa juhlansa ennen kuin Niemisen tekemä maali meni videotarkastukseen ja hylättiin.

Itse Metro Areenalla ja kotikatsomoissa vallitsi todella pitkään ja joissain piireissä vallitsee vieläkin kysymys siitä, miksi maalia ei hyväksytty. USA:n maalivahti Rigsby sai kahden minuutin rangaistuksen tilanteesta.

Suomen päävalmentaja ei hyväksynyt maalin hylkäystä

– Se tapa, millä se päättyi, niin se nyt on sitten… Katsokaa nyt tuota juhlaa. He ovat surullisia, he tietävät että he eivät olisi ansainneet sitä voittoa tuon tuomarivirheen takia, Mustonen lateli Yle Urheilun haastattelussa heti pelin jälkeen.

– Sen tiedon mukaan, minkä minä olen saanut: siinä tehtiin sääntövirhe. Paljon mahdollista, että olen väärässäkin. Eivätköhän asiantuntijat sen selvitä myöhemmin.

Mustonen pohjasi näkemyksensä nimenomaan siihen, että Rigsby tulkittiin rikkeen tekijäksi.

– Joko Jenni Hiirikosken pitää saada jäähy tai… Jos se pitää paikkansa, että heidän maalivahtinsa saa jäähyn, niin sitten, niin kuin minä olen ymmärtänyt, sääntökirjan mukaan maali pitää hyväksyä. Onhan se siinä tapauksessa skandaali. Täytyy kuitenkin selvittää, että se varmasti on näin.

Noora Räty, maailman paras maalivahti!

Maalivahti Noora Räty piti Suomea pystyssä lähes koko ottelun. Toisessa erässä Räty taipui kerran Annie Pankowskin maalilla.

Naisleijonat sai takaiskusta kauan kaivattua sisua! Kokenut Susanna Tapani toi Suomen tasoihin komealla laukauksellaan vajaat kaksi minuuttia ennen toisen erän loppua.

Kolmas erä oli USA:n hallintaa. Suomi kuitenkin puolusti vahvasti ja loi jonkin verran vastahyökkäyksiä.

Räty torjui ennen voittomaalikilpailua hurjat 50 laukausta. USA:n maalivahti Rigsby torjui puolet vähemmän, 26 kertaa.

MM-saavutus on Naisleijonille historiallinen. Suomi pelasi sunnuntaina vasta ensimmäisen kerran MM-kisojen finaalissa.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.