Naisten Liiga käyntiin – kaikki joukkueet heti tulessa viikonvaihteen avausturnauksessa

B886B66B-BD1E-438E-8455-3F62CA0A756A

Naisten Liiga alkaa viikonvaihteessa kymmenen ottelun avausturnauksella Hämeenlinnassa. Lauantaina ja sunnuntaina käytävissä mittelöissä nähdään Naisten Liigan kaikki kymmenen joukkuetta: HIFK, HPK, Ilves, Kiekko-Espoo, KalPa, Kuortane, Kärpät, Lukko, RoKi ja TPS.

Lauantain ensimmäinen ottelu alkaa kello 11 ja viimeinen kello 17. Sunnuntaina kiekko tippuu jäähän ensimmäisen kerran kello 10 päivän viimeisen pelin alkaessa kello 16.

Yleisöllä on vapaa pääsy kaikkiin avausviikonvaihteen peleihin. Jos et pääse paikan päälle Hämeenlinnaan, voit seurata kaikki viikonvaihteen ottelut Leijonat.tv:n kautta.

Heti avausviikonloppuna nähdään useita mielenkiintoisia ottelupareja, kun lauantaina toisistaan mittaa ottavat esimerkiksi TPS ja HIFK sekä viime kauden mestari Kiekko-Espoo ja mielenkiintoisia nimiä kokoonpanoonsa hankkinut KalPa. Kotijäällään pelaava HPK kohtaa kauden avausturnauksessa Kärpät ja RoKin.

Useampi tuttu huippunimi janoaa tällä kaudella menestystä uudessa seurassa. Naisleijonista tuttu Elisa Holopainen matkasi Espoosta takaisin Kuopioon ja KalPaan, jonne siirtyi muiden muassa myös maajoukkuepuolustaja Sanni Rantala.

Helsingin IFK hankki riveihinsä maajoukkuehyökkääjät Emilia Vesan ja Sanni Vanhasen Yhdysvalloista takaisin Suomeen matkanneen Jenna Silvosen tilkitessä nyt Kiekko-Espoon maalia.

Kesän aikana nähtiin lukuisia muitakin kiehtovia pelaajasiirtoja, joten uudistuneen sarjajärjestelmänkin värittämästä kaudesta on lupa odottaa mielenkiintoista.

Myös valmentajarintamalla nähtiin kesän aikana muutoksia. HPK:n penkin takana nyt nähtävä Jari Risku palasi kotimaisen huippukiekon pariin ulkomailla viettämiensä kausien jälkeen. Suomessa Risku muistetaan muun muassa Kuortaneen ja eri maajoukkueiden valmentajana.

Viime kauden pronssimitalisti Oulun Kärpät jahtaa nyt menestystä omalla pelaajaurallaan yli sata naisten A-maaottelua pelanneen Sanna Lankosaarenjohdolla. Päävalmentajaksi nyt noussut Lankosaari on kuulunut Kärppien valmennusryhmään jo aiemmilla kausilla, joten joukkue on hänelle entuudestaan tuttu.

HPK ja Kärpät ottavat toisistaan mittaa heti sarjakauden avauspäivänä. Sunnuntaina Kärpät kohtaa Kiekko-Espoon.

– Lähden nöyrin mielin ensimmäiseen kauteeni päävalmentajana. Uudistuneen joukkueemme kesä on mennyt hyvin ja terveystilannekin on hyvä. Kokeneempia pelaajia on tipahtanut pois, mutta olemme saaneet kasaan iskukykyisen joukkueen, juurikin Hämeenlinnassa peliuransa aikanaan päättänyt Lankosaari miettii.

Moni muukin joukkue kuin Kärpät on uudistunut kesän aikana. Se takaa mielenkiintoiset asetelmat nyt alkavaan kauteen.

– Harjoituspelit ovat harjoituspelejä ja sarjapelit sarjapelejä. Todellinen tilanne nähdään varmasti sitten, kun ensimmäinen kierros on pelattu. Intuitio sanoo, että HIFK, Kiekko-Espoo ja KalPa voisivat olla kärjessä. HPK on kysymysmerkki, TPS ja Ilves voivat olla kovia… Jos kysyisit viikonlopun jälkeen, niin olisi helpompi ottaa kantaa, Lankosaari naurahtaa ja jatkaa:

– Ajatuksemme on, että ensimmäisen kierroksen ajan keskitymme oman pelaamisemme kehittämiseen. Etenemme peli kerrallaan.

Kaudella 2022–23 Naisten Liigassa pelataan kymmenen joukkueen nelinkertainen runkosarja, eli jokaiselle joukkueelle kertyy runkosarjassa yhteensä 36 ottelua. Naisten Liigan runkosarja päättyy 19. helmikuuta 2023.

Runkosarjan kahdeksan parasta joukkuetta nähdään kevään pudotuspeleissä, jotka pelataan alusta loppuun paras viidestä -järjestelmällä – pois lukien pronssiottelu, joka on yksiosainen.

Naisten Liigan runkosarjassa sijoille yhdeksän ja kymmenen sijoittuneet joukkueet pelaavat kaksinkertaisen karsintasarjan yhdessä Naisten Mestiksen kahden parhaan joukkueen kanssa. Karsintasarjan kaksi parasta joukkuetta nähdään Liigassa kaudella 2023–24.

Lähde: Suomen Jääkiekkoliitto

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.