Naisten lentopallon EM-kisajoukkue valittu – Ranskaa vastaan viimeistellään tällä viikolla

Lentis lentopallo naiset FIVB

Naisten reilun viikon kulttua alkaviin lentopallon EM-kilpailuihin valmistautuva Tapio Kangasniemen valmentava 14 pelaajan ryhmä on nimetty ja se on matkustanut jo viimeistelyleirille Ranskaan. Suomi avaa EM-turnauksen Romanian Cluj-Napocassa 19.8. Ruotsia vastaan. Lohkon muut joukkueet ovat olympialaisten puolivälierissä ollut Turkki, Alankomaat, Romania sekä Ukraina.

Suomen EM-joukkueesta kuusi on ensikertalaisia arvokisoissa, kun taas kahdeksan pelaajaa sai jo kokemusta Ankarasta kaksi vuotta sitten. Ankaran joukkueesta pelanneista nyt mukana eivät ole Roosa Koskelo, Saara Esko, Noora Kosonen, Laura Pihlajamäki, Roosa Laakkonen ja Tiiamari Sievänen. Uusi kasvoja ovat Iina Andrikopoulou, Yasmine Madsen, Ronja Heikkiniemi, Daniela Öhman, Netta Laaksonen ja Laura Penttilä. Toisiin EM-kisoihin lähtevät puolestaan Suvi Kokkonen, Michaela Madsen, Emmi Riikilä, Kaisa Alanko, Katja Kylmäaho, Salla Karhu, Piia Korhonen ja Anna Czakan.

Suomi kohtaa Ranskan Lavalissa tulevana perjantaina, lauantaina ja sunnuntaina. Perjantainen ottelu on tapahtumana ns. pääottelu, johon otetaan myös yleisöä. Kaksi muutakin peliä kirjataan virallisiksi maaotteluiksi, vaikka ne petaan tämän hetken tiedon mukaan ilmeisesti suljetuin ovin.

Ranska – Suomi, naisten lentopallomaaottelut (ajat Suomen aikaa)
PE 13.8. klo 21
LA 14.8. klo 18
SU 15.8. klo 18

Ranska kaatoi Suomen EM-lohkossa mukana olevan Ruotsin viime viikonloppuna kahteen otteeseen edellisissä otteluissaan 3-1.

Ranska pelaa EM- kisojen lohkossa A Serbiassa isäntämaan Bosnia & Hertzegovinan, Azerbaijanin, Belgian ja Venäjän kanssa.

– Kyllähän näissä peleissä jo viimeistä hiontaa tehdään EM-turnausta ajatellen. Pelaamisen rytmiä ja pieniä asioita laitetaan nyt kuntoon. Ranska on meille hyvä vastustaja: hiukan erilainen, kuin Viro. Ranska pelaa napsun laajemmalla materiaalilla ja nopeampaa peliä, päävalmentaja Tapio Kangasniemi paljastaa tulevasta vastustajasta ajatuksiaan.

– Peruuntuneen Kultaisen liigan takia suunnitelmat menivät vähän uusiksi, koska olimme ajatelleet pelata vain 2-3 harjoituspeliä sekä laittaa kaikki muu aika kovaan harjoitteluun. Pelejä tuli keväällä kuitenkin niin vähän EM-karsinnoissa, että nämä kuusi peliä tarvitaan tähän kohtaan pelirytmiin pääsemiseksi, Kangasniemi perustelee.

Naisten lentopallomaajoukkue EM-kilpailuissa 2021

(Ikä / pituus / maaotteluiden lukumäärä)

PASSARIT
Katja Kylmäaho, LP Kangasala 27 /172 / 54
Kaisa Alanko, Nantes VB (Ranska) 28 / 173 / 111

HAKKURIT
Piia Korhonen, Venelles (Ranska) 24 / 187 /87
Yasmine Madsen, Hämeenlinnan Lentopallokerho 22 / 182 / 42
Iina Andrikopoulou, LP Viesti 23 / 181 / 2

YLEISPELAAJAT
Ronja Heikkiniemi, LP Kangasala 22 / 182 / 51
Emmi Riikilä, Hämeenlinnan Lentopallokerho 22 / 176 / 22
Salla Karhu, Békéscsaba Röplabda (Unkari) 27 / 178 / 82
Suvi Kokkonen, Nantes VB (Ranska) 21 / 182 / 73

KESKIPELAAJAT
Anna Czakan, LP Viesti 25 / 183 / 22
Michaela Madsen, Hämeenlinnan Lentopallokerho 27 / 183 / 53
Daniela Öhman, Hämeenlinnan Lentopallokerho 24 / 185 / 84

LIBEROT
Netta Laaksonen, LP Viesti 20 / 173 / 7
Laura Penttilä, JymyVolley 19 / 161 / 7

Valmennus ja joukkueenjohto
Päävalmentaja Tapio Kangasniemi
Apuvalmentajat Aapo Rantanen ja Nikolas Buser
Fysiikkavalmentaja Anuliisa Lähitie
Fysio Eetu Breilin
Tilastot Ari-Heikki Kulmala
Joukkueenjohtaja Mariliisa Salmi
Tiedotus Toni Flink

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.