Scroll Top

Naisleijonat ensi viikolla turnauksessa Vierumäellä ja Lahdessa – Otteluihin ilmainen sisäänpääsy

Naisten MM-kisat espoo naisleijonat

Kauden 2023–24 ensimmäinen naisten Euro Hockey Tourin turnaus pelataan Vierumäellä ja Lahdessa ensi viikolla. Suomen lisäksi turnauksessa ovat mukana Ruotsi ja Tshekki, kaikki joukkueet kohtaavat viikon aikana toisensa kahdesti. Turnauksen keskuspaikka on Vierumäki, jossa pelataan viisi ottelua. Perjantaina 25. elokuuta ohjelmassa oleva Suomi–Tshekki-ottelu järjestetään Lahden Isku Areenalla, jonne yleisön tulee ladata ilmaislippu ennen ottelua. 

Naisleijonilla on päävalmentaja Juuso Toivolan sanoin koolla ennen kaikkea luisteleva, energinen ja sitoutunut joukkue.

– Joukkue on kahden edellisen leirin kokemusten pohjalta sitoutunut yhteiseen tapaamme pelata ja sitä kautta tekemään viisikkona kovasti töitä.

Joukkueesta löytyy kokemusta aikaisemmilta vuosilta ja aiemmista turnauksista, mutta mukana on myös neljä EHT-ensikertalaista, puolustajista Nella Berg sekä hyökkäyspäästä Julia Schalin, Kiti Seikkula sekä Lisette Täks.

Ensikertalaisista Kiekko-Espoota seuratasolla edustava hyökkääjä Julia Schalin iloitsee kutsustaan Naisleijoniin ja odottaa edessä olevia Ruotsi- ja Tshekki-otteluita.

– Varmasti on tulossa kovatasoinen turnaus ja tasaisia pelejä. Kyseessä ovat kuitenkin Euroopan parhaat maat. Ja sekin on kiva, että saadaan pelata tämä turnaus Suomessa, Schalin iloitsee.

Naisleijonien kauteen on jo mahtunut leirit touko- ja heinäkuussa eli joukkue on jo kesän aikana hionut ja viimeistellyt yhteistä pelitapaansa, kuvioita jäällä ja jään ulkopuolella. Edessä olevassa kauden ensimmäisessä turnauksessa vastassa ovat tutut vastustajat, joita vastaan Naisleijonat on pelannut viime kauden EHT-turnauksissa voitokkaasti.

– Tshekki ja Ruotsi ovat taitavia joukkueita kiekollisesti ja viisikkopelillisesti. Saamme varmasti hyvät ottelut molempia joukkueita vastaan, päävalmentaja Juuso Toivola ennakoi.

Toivola kertoo, että kaikkien ennen huhtikuun MM-kisoja pelattavien EHT-turnausten tavoitteena on valmistaa koko joukkuetta, niin pelaajia kuin johtoryhmääkin tuleviin MM-kisoihin. Tähtäin tietenkin on, että kaikki ovat kevään MM-kisoissa parhaassa mahdollisessa iskussa.

– Voittamaan lähdetään jokaista EHT-turnausta, niin tätäkin. Lähdetään hakemaan onnistumisia, voittoja ja hyvää jatkoa alkaneelle kaudelle.

– – – – –

Naisleijonien joukkue kotimaan EHT-turnauksessa

Maalivahdit: Keisala Anni (HV71 Jönköping), Kyrkkö Emilia (Team Kuortane), Pajarinen Tiia (Kiekko-Espoo)

Puolustajat: Berg Nella (TPS Turku), Hiirikoski Jenni (Luleå HF), Karjalainen Sini (Brynäs IF), Koukkula Oona (HPK Hämeenlinna), Laitinen Nelli (Univ. Of Minnesota), Parkkonen Krista (Univ. of Vermont), Rantala Sanni (KalPa Kuopio), Savolainen Ronja (Luleå HF)

Hyökkääjät: Liikala Julia (HIFK Helsinki), Nieminen Petra (Luleå HF), Nylund Jenniina (Brynäs IF), Pirttijärvi Jenna (Luleå HF), Rakkolainen Emmi (HV71 Jönköping), Salonen Pauliina (HIFK Helsinki), Schalin Julia (Kiekko-Espoo), Seikkula Kiti (HPK Hämeenlinna), Täks Lisette (Kiekko-Espoo), Vainikka Viivi (Luleå HF), Vanhanen Sanni (HIFK Helsinki), Vesa Emilia (Frölunda HC), Yrjänen Kiira (HV71 Jönköping)

Päävalmentaja: Toivola Juuso

– – – – –

Turnauksen otteluohjelma

Ti 22.08. klo 17.00 Tshekki–Suomi, Vierumäki
Ke 23.08. klo 17.00 Ruotsi–Suomi, Vierumäki
To 24.08. klo 17.00 Ruotsi–Tshekki, Vierumäki
Pe 25.08. klo 17.00 Suomi–Tshekki, Isku Areena, Lahti
La 26.08. klo 14.30 Suomi–Ruotsi, Vierumäki
Su 27.08. klo 13.00 Tshekki–Ruotsi, Vierumäki

– – – – –

Otteluihin ilmainen sisäänpääsy, Lahden ottelun ilmaislippu ladattava Lippupisteen verkkokaupasta

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.