Morics Kruminsin jatkoaikapommi päätti Classicin huiman voittoputken

Mestari Classicin 40 ottelun hurja voittoputki Salibandyliigassa päättyi, kun Nokian KrP nousi Pirkanmaan derbyssa tappiolta tasoihin ja lopulta 5–4-jatkoaikavoittoon. Lauantai-iltana nähtiin muitakin tavallistakin värikkäämpiä mittelöitä.

Vielä kolmannessa erässä Classic johti paikallisottelua 4-2, mutta Valtteri Viitakoski ja ylivoimalla osunut Mikko Laakso siirsivät ratkaisun jatkoajalle. Sitä ehditti pelata kaksi ja puoli minuuttia ennen kuin Joona Rantala tarjoili illan neljännen maalisyöttönsä ja latvialaispuolustaja Morics Krumins upotti mestarit hirmuisella lyöntilaukauksella.

Lempäälän Ideaparkissa 1321 katsojan edessä pelatussa ottelussa jännitettiin myös, tekeekö Nokian Henri Johansson uransa tuhannennen tehopisteen. Illan kaksi maalia nostivat taiturin lukemaan 999, ja tasaluku on katkolla seuraavan kerran 2.11. ottelussa Westend Indians–Nokian KrP.

Ottelu Happee–Oilers pelattiin poikkeuksellisesti Jyväskylän Paviljongissa, ja paikalla jännittäneiden 961 keskisuomalaisen kannatti jäädä loppuun saakka, vaikka taululla kahden erän jälkeen irvistikin vieraiden 2–6-johto. Kolmannessa erässä Happee nimittäin pöllytti espoolaisten verkkoa peräti kuudesti nousten maukkaaseen 8–6-voittoon. Peter Kotilainen oli saldollaan 3+1 hirvilauman isosarvisin.

Seinäjoella hätyyteltiin miltei Salibandyliigan maaliennätyksiä, kun SPV pöllytti Welhoja numeroin 19-9. Peliveljet takoivat taululle 15 minuutissa käsittämättömän 10–1-johdon, minkä jälkeen tapahtumat edes hiukan tasoittuivat. Jari Hankkio kuritti kuopiolaisia tehoilla 4+3, ja uransa ensimmäisen liigamaalin laukonut Konsta Haukkala herkutteli saman tien saldon 3+1.

Lauantain neljännessä ottelussa Roope Kainulainen laukoi hattutempun LASB:n kaataessa kotonaan Lahdessa Kooveen 8-2.

Classicin johto sarjakärjessä on nyt neljä pistettä, mutta kakkosena vaaniva SPV on kuudella voitollaan nyt ainoa puhtaan pelin porukka. Jumbona viruva OLS on jäänyt Karhuista pisteen ja Kooveesta kaksi.

Salibandyliiga jatkuu sunnuntaina ottelulla LASB–SPV.