Montreal yllätti Vegas Golden Knightsin ja eteni Stanley Cup -finaaleihin

Montreal Canadiens NHL

Artturi Lehkonen nousi Montreal Canadiensin sankariksi kuudennessa välierässä Vegas Golden Knightsia vastaan. Suomalainen ratkaisi ottelun, kun jatkoaikaa oli pelattu vain minuutti ja 39 sekuntia.

Phillip Danaultin ja Brendan Gallagherin esityön päätteeksi Lehkonen nosti kiekon etukulmasta ohi Vegasin maalia vartioineen Robin Lehnerin.

Avauserässä molemmat joukkueet onnistuivat maalinteossa kertaalleen. Ensin Shea Weber vei Montrealin 1–0 -johtoon 14 minuutin kohdalla. Vegasin tasoitus syntyi alle minuuttia myöhemmin, kun Reilly Smith onnistui ohittamaan Montrealin maalilla pelanneen Carey Pricen.

Montreal siirtyi jälleen toisessa erässä johtoon Cole Caufieldin maalilla. Toisessa erässä ei enempää maaleja nähty.

Alec Martinez tasoitti pelin kuitenkin heti kolmannen erän alussa. Peli oli jatkunut erätauon jälkeen vain minuutin ja kahdeksan sekuntia, kun maalisummerit soivat.

Edellisen kerran Montreal on pelannut Stanley Cupin finaaleissa vuonna 1993. Silloin joukkueen kausi päättyi mestaruuteen. Vastaansa se saa tällä kertaa joko hallitsevan mestarin Tampa Bay Lightningin tai New York Islandersin.

– Yritimme olla ajattelematta tulevaa. Tämä on meille iso voitto, mutta meillä on niitä neljä vielä ottamatta, Lehkonen tuumaili.