Montreal kavensi finaalisarjaa mitä tärkeimmällä hetkellä

Montreal Canadiens NHL

Montreal Canadiens kavensi NHL:n finaalisarjan voittoihin 1-3 kukistamalla Tampa Bay Lightningin kotonaan lukemin 3–2. Ratkaisevan osuman iski Canadiensin Josh Anderson ajassa 63.57.

Canadiens pelasi neljännessä finaalissa selkä seinää vasten Tampan johdettua ottelusarjaa lukemin 3-0, kun mestaruuteen vaaditaan neljä voittoa. Montreal aloitti ottelun vahvasti siirtymällä Andersonin osumalla 1–0 johtoon ensimmäisen erän alussa.

Kolmannessa erässä Montreal nappasi 2–1 johdon Alexander Romanovin ensimmäisellä pudotuspelimaalilla. Tampa Bayn Patrick Maroon kuitenkin tasoitti ottelun toistamiseen Mathieu Josephin upeasta alustuksesta.

Tampa pääsi pyörittämään ylivoimaa kolmannen erän lopussa Montreal-kapteeni Shea Weberin korkeasta mailasta hankitun 2+2 minuutin rangaistuksen johdosta.

Tiukka vääntö eteni jatkoerään, jonka Lightning pääsi aloittamaan ylivoimalla. Montrealin maalivahti Carey Price kuitenkin piti joukkueensa pystyssä upeilla torjunnoillaan.

Elintärkeän alivoiman tappamisen jälkeen ratkaisijaksi nousi paljon esillä ollut Anderson, joka suti voittomaalin maalin kulmalta itse rakentelemastaan tilanteesta.