Montreal Canadiens jatkoi huikeaa voittokulkuaan – Winnipeg jää jalkoihin

Montreal Canadiens NHL

Montreal Canadiensin suomalaispelaajat Joel Armia ja Artturi Lehkonen johdattivat joukkueensa jo kuudenteen perättäiseen voittoon NHL:n pudotuspeleissä. Ottelun parhaaksi pelaajaksi valittu Armia kirjasi tehot 2+1 ja kakkostähdeksi arvostettu Lehkonen onnistui kerran maalinteossa, kun Montreal nappasi kotonaan 5–1-voiton Winnipeg Jetsistä.

Voitolla Canadiens siirtyi pudotuspelien toisen kierroksen ottelusarjassa 3–0-johtoon ja voiton päähän jatkopaikasta.

Armia oli mukana avaamassa Montrealin maalihanat, kun hän syötti Corey Perryn 1–0-osuman avauserässä.

Embed from Getty Images

Toisessa erässä sekä Lehkonen että Armia onnistuivat maalinteossa. Ensin iski Lehkonen, joka vei kotijoukkueen 2–0-johtoon erän puolivälissä. Maalin edestä kiekon sisään lapioineelle Lehkoselle osuma oli ensimmäinen tämän vuoden pudotuspeleissä.

Reilut neljä minuuttia myöhemmin oli Armian vuoro, joka onnistui alivoimalla. Armia laukoi tarkasti ja maltilla kiekon ohi 28 kertaa torjuneen Jets-vahti Connor Hellebuyckin.

Illan toisen alivoimamaalinsa Armia viimeisteli kolmannessa erässä, kun hän teki 5–1-maalin kolmannen erän lopussa tyhjään maaliin. Armialla on nyt kasassa tämän vuoden pudotuspeleistä tehot 4+3=7.

– Kaikki neljä äijää tietävät, mitä siellä tehdään alivoimalla jäällä. Kun yhteispeli toimii, niin siinä on helppo pelata alivoimaa, Armia kommentoi kahta alivoimaosumaansa.

Voiton Montrealille takasi Carey Price, joka kirjasi 26 torjuntaa.

Ottelusarja on katkolla Montrealille jo varhain tiistaina Suomen aikaa, kun joukkueet kohtaavat Canadiensin kotihallissa.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.