Montreal Canadiens ja New York Islanders voittoihin yön NHL:n pudotuspeleissä

Änäri2 Jääkiekko NHL

Artturi Lehkosen, Jesperi Kotkaniemen ja Joel Armian edustama Montreal Canadiens on edennyt neljän parhaan joukkoon jääkiekon NHL:n pudotuspeleissä. Montreal voitti maanantain ja tiistain välisenä yönä 3–2 jatkoajalla Winnipeg Jetsin ja eteni konferenssifinaaliin puhtaasti voitoin 4–0.

Voitto oli Canadiensille jo seitsemäs perättäinen.

Lehkonen onnistui ottelussa maalinteossa, kun hän vei avauserässä Canadiensin 2–0-johtoon. Lehkonen ohjasi puolustaja Brett Kulakin viivavedon maalin edessä ilmasta sisään.

Ottelun kolmostähdeksi valittu Lehkonen on kirjannut kauden pudotuspeliotteluissaan tehot 2+1.

Canadiensin 3–2-voitto-osuman laukoi ajassa 61.39 Tyler Toffoli.

Montreal hallitsi selvästi peliä, sillä Montreal-vahti Carey Price kirjasi 14 torjuntaa ja Jetsin maalilla Connor Hellebuyck torjui 39 kertaa.

Voitollaan Montreal nousi Kanadan divisioonan voittajaksi, mikä oli yllätys, sillä joukkue lähti pudotuspeleihin divisioonan neljänneksi sijoitettuna.

Montreal kohtaa seuraavaksi joko Colorado Avalanchen tai Vegas Golden Knightsin.

Boston Bruins hävisi New York Islandersille maalein 4–5. Vierasvoitolla Islanders siirtyi ottelusarjassa 3–2-johtoon ja voiton päähän jatkopaikasta.

Bostonin suomalaisvahti Tuukka Rask otettiin vaihtoon toisen erän jälkeen, kun Islanders johti peliä maalein 4–3. Rask torjui kahden erän aikana 12 kertaa.

Bostonin päävalmentajan mukaan Rask tarvitsi ”huoltotoimenpiteitä”, mutta oli valmis menemään takaisin kaukaloon. Raskin kautta ovat kiusanneet loukkaantumiset.

– Sanon vain sen, että hän ei ollut sataprosenttisessa kunnossa, Bruce Cassidy summasi suomalaisvahdin tilanteen.

Islanders oli ottelussa vahva etenkin ylivoimalla, sillä joukkue hyödynsi täydellisesti Bostonin kolme ensimmäistä rangaistusta.

Raskin korvannut keltanokkamaalivahti Jeremy Swayman torjui vain kaksi kertaa. Yhdysvaltalaisvahdin kolmannessa erässä yllätti 5–2 maalin tehnyt Brock Nelson.

Voiton Islandersille takasi 40 kertaa torjunut Semjon Varlamov.

Islanders johti peliä vielä kolmannen erän alussa 5–2, mutta Bruins nousi maalin päähän, kun peliä oli jäljellä reilut viisi minuuttia. Islandersin päävalmentaja Barry Trotz otti aikalisän Bostonin neljännen maalin jälkeen.

Ottelusarjan seuraava ottelu pelataan varhain torstaina Suomen aikaa New Yorkissa.