Jyväskylän MM-ralli lähestyy – Tekeekö Ogier historiaa?

Jyväskylän MM-ralli käynnistyy torstaina. Tänä vuonna ajetaan 64 Jyväskylän ralli. Ensimmäinen kilpailu ajettiin vuonna 1951, jolloin kisan voitti suomalainen Arvo Karlsson kartanlukijanaan Vilho Mattila. Allaan Karlssonilla oli Austin Atlantic-merkkinen auto.

Keski-Suomessa ajettava kilpailu tunnetaan maailmalla nopeista sorateistä ja upeasta järvi- ja metsämaisemasta. Jyväskylän rallin voitto on yksi himoituimmista voitoista rallin MM-sarjassa. Vain 11 kertaa Jyväskylässä on juhlinut kuljettaja, jolla ei ole Suomen passia.

Kuva: Mika Mäki
Kuva: Mika Mäki

Eniten voittoja ovat Jyväskylässä napsineet Hannu Mikkola ja Marcus Grönholm. Molemmat ovat kaasutelleet peräti seitsemän kertaa voittoon Jyväskylän MM-rallissa. Ulkomaalaiskuljettajista ainoastaan ranskalainen Sebastien Loeb on onnistunut voittamaan useammin kuin kerran. Hänellä on kolme voittoa vyöllään.

Tänä vuonna Sebastien Ogierilla on mahdollisuus tehdä historiaa ja ottaa uransa toinen Jyväskylän MM-rallin voitto nimiinsä. Kovia haastajia ranskalaiskuskilla kyllä on, sillä Jari-Matti Latvala jahtaa uransa kolmatta täysosumaa Jyväskylästä. Latvala juhli voittoa viime vuonna ja sitä edellisen kerran vuonna 2010.

Jyväskylän MM-ralli vuosimallia 2015 käynnistyy Harjun erikoiskokeella torstaina kello 19. Harju on siitä mielenkiintoinen erikoiskoe, että se ajetaan keskellä kaupunkia. Rallin voittaja tiedetään sunnuntaina iltapäivällä.

Jätä kommentti

Sinun täytyy kirjautua kommentoidaksesi.