MM-hiihdot alkavat tänään todenteolla sprintillä

Oberstdorf mm hiihto

Hiihdon MM-kilpailut alkavat tänään torstaina todenteolla maastohiihdon sprintillä. Jo eilen kisat starttasivat naisten mäkihypyn karsinnoilla.

Oberstdorfin lämpimät kelit ovat tulleet yllätyksenä niin järjestäjille kuin kilpailijoillekin. Sprinttihiihdon karsintaa ja varsinaista erävaihdetta piti aikaistaa neljällä tunnilla kohti aamua, sillä iltapäivällä keli lämpenee olellisesti ja ladut menevät täydelliseksi mössöksi.

Kansainvälinen hiihtoliitto kertoi myös keskiviikkona, että rata suolataan, joten ainakin karsinta päästään hiihtämään hyvissä olosuhteissa.

– Karsinnassa latu on ihan kivikova ja jopa jäässä, erissä voi jo alkueristä lähtien olla todella pehmeää. On täysin mahdollista, että hiihdetään eri suksiparilla karsinnassa kuin erissä, Katri Lylynperä totesi Ylelle.

– On ihan varma, että karsinnan jälkeen siinä on kuitenkin 20 senttiä sohjoa, joten lähtönumerolla on varmasti merkitystä, Juho Mikkonen sen sijaan totesi.

Oberstdorfin sprinttirata on varsin selkeä. naisten 1,2 kilometrin radalla on kaksi selkeää nousupätkää, miesten 1,5 kilometrin radalla nousuja on kolme. Nousujen lisäksi on vielä haastavat mutkalaskut.

Suomen suurimmat menestysmahdollisuudet sprintissä lepäävät Joni Mäen harteilla ja hän odottaa itsekin avausmatkaltaan eniten. Mäki oli tyytyväinen kisajärjestäjien päätökseen aikaistaa aikataulua.

Mäki on muiden suomalaissprinttereiden kanssa samaa mieltä, että kisa kulminoituu viimeisen nousuun ja siihen, missä asetelmissa päästään loppusuoralle. Radan kunto vaikuttaa vahvasti siihen, kannattaako olla viimeiseen laskuun lähdettäessä kärjessä vai kärjen takana.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.