Minskin pisterohmu Pulkkinen kohtaa Jokerit – ”Erityinen ilta”

Jokeri-kasvatti Teemu Pulkkinen palaa pitkän tauon jälkeen Hartwall Arenalle – mutta tällä kertaa Dinamo Minskin peliasussa.

Embed from Getty Images

Jokerit kohtaa maanantaina kotikaukalossa Dinamo Minskin. Valkovenäläisjoukkueen parhaalle pistemiehelle Teemu Pulkkiselle ottelu ei kiistatta ole ihan mikä tahansa runkosarjavääntö.

– Jokereita vastaan pelasimme Minskissä kauden alussa ja se oli minulle spesiaalipeli. Nyt on kiva palata kotiin ja mukava pelata täällä pitkästä aikaa. Erityinen ilta itselle, ensimmäistä kauttaan Dinamo Minskissä pelaava Jokeri-kasvatti Teemu Pulkkinen kertoo.

Dinamo Minsk on KHL:n läntisessä konferenssissa toiseksi viimeisenä. Viidestä edellisestä ottelusta kanadalaisluotsin Gordie Dwyerin luotsaama ryhmä on voittanut ainoastaan yhden. Meneillään olevan vieraskiertueensa molemmista otteluista Dinamo Minsk on kuitenkin kerännyt pisteitä.

Jokerit voitti joukkueiden kauden ensimmäisen kohtaamisen Minskissä syyskuun alussa maalein 4–1.

– Jokerit on tehnyt hyvin maaleja puolustanut tiiviisti. Meidän täytyy tehdä paikoista maalit ja pelata ehjä vieraspeli. Jokerit hävisi SKA:lle suurinumeroisesti lauantaina, joten sieltä tulee varmasti kiukkuinen ryhmä vastaan, Pulkkinen tuumasi.

Viiden Pohjois-Amerikassa vietetyn kauden jälkeen suomalaisen jääkiekkoilun superlupauksiin kuulunut 26-vuotias Pulkkinen on nakuttanut 14 ottelussa tehot 6+6. Oikealta terävästi laukova laitahyökkääjä on päässyt tehopisteiden makuun neljässä edellisessä pelaamassaan ottelussa.

– On ollut hyviä ja huonoja jaksoja. Koko ajan olen päässyt paremmin rytmiin ja sopeutunut siihen miten täällä pelataan. Tiedän, että pystyn pelaamaan vielä paremmin. Joukkueena samat sanat, eli pystymme ehdottomasti parempaan. Vaikka olemme pelanneet tahmeasti, niin me olemme pudotuspelitaistelussa mukana ja sinne myös tähtäämme, Pulkkinen sanoo.

Maalintekotaidoistaan tunnettu snaipperi on löytänyt maalijyvän jälleen isommassakin kaukalossa.

– Pohjois-Amerikassa tilanteet tulevat nopeammin. Isommassa kaukalossa on vähän enemmän aikaa miettiä mitä kiekon kanssa maalipaikassa tekee, mutta samanlaista hommaa se maalinteko isossakin kaukalossa on, Pulkkinen miettii.

Etelä-Vantaan Urheilijoissa jääkiekon aloittaneelle Pulkkiselle olisi ollut ottajia muuallakin Euroopassa, mutta taitava laitahyökkääjä päätti valita KHL-kaukalot. Dinamo Minsk omisti Pulkkisen oikeudet, joten seuravalinta oli sitä kautta selvä.

Keväällä 2010 Minskissä pelatuissa alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa sekä maali- että pistepörssin voittanut Pulkkinen on viihtynyt mainiosti uudessa kotikaupungissaan.

– Olen tykännyt kaupungista todella paljon. Minskistä löytyy hyviä ravintoloita ja tarpeeksi tekemistä kaukalon ulkopuolellakin. Dinamo on hyvä seura ja meillä on todella mahtavat fanit. Olen viihtynyt hyvin, Pulkkinen

Viiden rapakon takana vietetyn vuoden aikana ”Pululle” kertyi NHL:ssä 83 ottelua kolmessa eri organisaatiossa. Edelleen hyökkääjän mielessä kolkuttelee kaikista tarunhohtoisin kiekkosarja.

– NHL:ään tulee koko ajan nuorempia ja nuorempia pelaajia, eikä sinne ole helppoa päästä. NHL on edelleen takaraivossa, mutten mieti sitä liikaa. Hyvillä suorituksilla siellä voi vielä uuden mahdollisuuden saada

Pulkkisella oli NHL-taipaleellaan matkassa huonoa tuuriakin, eikä hyökkääjä ihan jokaisessa seurassa saanut edes aitoa mahdollisuutta napata pelipaikkaa tuloksenteko-osastolta. Farmin puolella AHL:ssä Pulkkinen tehtaili kovaa jälkeä.

– Se on aina pienestä kiinni ja siitä millaisen mahdollisuuden sitten saa. En ole katkera mistään. AHL oli myös hyvä sarja ja siellä on todella paljon pelaajia, jotka tavoittelevat paikkaa ylhäällä. Viime kauden jälkeen tajusin, että on turha puskea AHL:n kautta. Halusin jotain uutta ja nyt ollaan Minskissä, Pulkkinen pohtii.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.