Milla Nordlund maalasi kahden pelaajan alivoimalla, TPS ja SB-Pro voittoihin rankkareilla

Salibandy1

F-liigan naisten A-lohkon lauantain molemmat ottelut ratkottiin rangaistuslaukauksilla, kun TPS kaatoi vieraissa Classicin 6-5 ja SB-Pro kotonaan Kooveen samoin 6-5.

Avauserä pelattiin Tampereella tasalukemiin 1-1, ja aivan sen lopussa vihellettiin kaksi TPS:n pelaajaa yhtä aikaa jäähylle. Toisen erän alku ei kuitenkaan tuonut odotettua Classicin myllytystä vaan shown varasti F-liigan kuukauden pelaaja Milla Nordlund, joka toi pallon kahden pelaajan alivoimalla läpi kentän ja laukoi TPS:n  johtoon, kun erää oli ehditty pelata vain 11 sekuntia. Classic rutisti kuitenkin edelle ja johti peliä kahdesti ennen kuin TPS karkasi kolmannessa erässä taas johtoon. Classicin Jenni Torkin tasoitus kuudella viittä vastaan 28 sekuntia ennen loppusummeria takasi tamperelaisille pisteen, mutta kaksi lähti rangaistuslaukauskisan päätteeksi Turkuun, kun TPS:n neljäs laukoja Meri-Helmi Höynälä upotti oman yrityksensä ja Classicin viimeinen laukoja Meri Mäkinen uitti pallon vain tolppaan.

Viime hetken tasoitus ja rangaistuslaukaukset nähtiin myös Nurmijärvellä, jossa SB-Pro kaatoi Kooveen lopulta 6-5. Koovee johti vielä viisi minuuttia ennen loppua 4-3, mutta Karoliina Kujalan onnistunut rangaistuslaukaus sekä Mirja Hietamäen maali ajassa 58.16 käänsivät edun kotijoukkueelle. Koovee veti maalivahdin nopeasti pois, ja vain 32 sekuntia Pron johtomaalista Saimi Lehto iski kuudella viittä vastaan tasoituksen ja pisteen Kooveelle. Rangaistuslaukauskisassa Karoliina Kujala, Emma Itänen ja Aada Isometsä laukoivat lisäpisteen SB-Prolle, kun Kalpana Tarvainen jäi Kooveen ainoaksi onnistujaksi.

B-lohkossa jatkavat SaiPa ja Helsinki United illan kotivoittojensa jälkeen puhtaalla pelillä SaiPan kaadettua O2-Jyväskylän 11-4 ja Unitedin lyötyä ÅIF:n 6-2.

Lappeenrannassa väännettiin vielä toisen erän jälkipuolikkaalla tilanteessa 3-3 ennen kuin Kati Kutisaar ja Jonna Kelaranta laukoivat SaiPalle kahden maalin etumatkan. Päätösjaksolla sputnikit menivätkin sitten menojaan iskien vieraiden verkkoon vielä kuusi palloa. Petra Mussalo syötti voittajien maaleista neljä, Veera Lokan tehot olivat 2+1.

ÅIF livahti vielä toisessa erässä johtoon Monica Haapalan osumalla, mutta Helsinki United ehti jyrätä rinnalle ja ohi jo ennen erätaukoa. Ella-Maria Ahtiaisen tasoitus sai jatkokseen Viola Värränkiven osuman, Ahtiaisen toisen maalin ja Jasmin Paloniemen 5–2-osuman. Päätöserässä nähtiinkin enää yksi täysosuma Essi Linnavuoren viimeistellessä päätösnumerot. Ottelun tehotar oli kolmella syöttöpisteellään Milla Koskenniemi.

Pirkkalan Pirkat vankisti asemaansa sarjakolmosena kaataessaan kovaksi vastukseksi osoittautuneen nousija Blue Foxin lopulta 8-7. Avauserässä neljä maalia takana ollut Blue Fox nousi toisessa tilanteeseen 5-5 ja kuroi vielä ottelun viimeisellä kympillä kolmen maalin eron yhteen. Voitto-osumaksi jäi lopulta Pinja Myllymäen kolmannen erän alkupuolella laukoma 8-5. Myllymäki urakoi tänään tehot 3+1, mutta vastapuolella kirjauttivat Sofia Lahti saldon 4+1 ja Sofia Holm lukemat 1+3.

Welhot nousi taulukossa neljänneksi haettuaan Hämeenlinnasta niukan 2–1-voiton nollakerhossa viruvasta Steelersistä. Kolmeen pisteeseen riittäneet maalit laukoivat jo avauserässä Lotta Lindi ja Ella Varis, kun Steelersin Titta Aholan toisen erän ylivoimakavennus jäi ottelun viimeiseksi osumaksi.