Mikko Rantanen ratkaisi voiton Minnesota Wildia vastaan

NHL Mikko Rantanen

Mikko Rantanen nousi ratkaisijaksi, kun Colorado Avalanche kukisti Minnesota Wildin maalein 4–3.

Ottelu ratkesi lopulta voittomaalikilpailussa, kun Rantanen iski kiekon kylmänviileästi verkkoon.

Rantanen onnistui myös varsinaisella peliajalla, kun hän viimeisteli kauden 20:nnen maalinsa. Hän johtaa suomalaisten tämän kauden pistepörssiä ja on koko NHL:n pistepörssissä kuudentena.

Rantanen iski ottelun avausmaalin reilun 15 minuutin pelin jälkeen, kun Nathan MacKinnonin laukaus kimposi päädyn kautta suoraan suomalaisen lapaan.

Colorado pelasi kahden miehen ylivoimalla, joten Rantanen sai iskeä rauhassa kiekon takatolpalta verkkoon.

Rantasella oli paikkoja myös lisäosumiin. Avauserän lopulla Rantanen pääsi yrittämään ylivoimahyökkäyksestä, mutta tällä kertaa Wild-vahti Kaapo Kähkönen venyi kiekon tielle.

Kamppailu venyi lopulta voittomaalikilpailuun saakka. Siinä voiton nappasi Colorado, kun Rantanen oli ainoa onnistuja.

Wildin maalilla Kähkönen pelasi tappiosta huolimatta loistavan ottelun. Hän venyi kiekon tielle kaikkiaan 35/38 kertaa.

Toisaalla Buffalo Sabres hävisi kotonaan Detroit Red Wingsille jatkoajalle venähtäneessä ottelussa. Detroit vei voiton maalein 3–2.

Ottelun maalitilin avasi Buffalon suomalaispuolustaja Henri Jokiharju, kun ottelua oli takana noin kymmenen minuuttia. Jokiharjun maali oli pitkään pelin ainoa ja seuraavan kerran verkko heilui vasta kolmannessa erässä, kun Jeff Skinner iski Buffalon toisen maalin.

Vain minuuttia myöhemmin Detroitin Vladislav Namestnikov pääsi kuitenkin kaventamaan ja kolme minuuttia tästä tilanne tasoittui, kun Dylan Larkin iski kiekon kotiseuran verkkoon.

Larkin siivitti päätöserän onnistumisellaan ottelun jatkoajalle, jolle hän itse toi päätöksen reilun kahden minuutin jälkeen tekemällään maalilla.

Buffalolle ottelu oli toinen peräjälkeen ilman voittoa. Detroit sen sijaan nappasi toisen perättäisen voittonsa.

Seattle puolestaan otti kotonaan voittolaukauskisaan venähtäneessä koitoksessa Chicago Blackhawks voiton luvuin 3–2.

Toisen erän jälkeen kotijoukkue oli tappiolla, mutta päätöserän alussa Ryan Donato tasasi tilanteen. Donaton maali vei ottelun jatkoajalle, joka jäi maalittomaksi.

Voittolaukauskisassa verkkoa heilutti onnistuneesti ensin Donato, minkä jälkeen Seattlen voiton varmisti vielä suomalaishyökkääjä Joonas Donskoi.

Seattle katkaisi Chicagon neljän voiton putken.

Meier aloitti urakointinsa, kun peliä oli takana vasta kolme minuuttia. Tämän jälkeen maalirintamalla oli tovin hiljaista, kunnes noin 16 minuutin kohdalla latvialaishyökkääjä Rudolfs Balcers iski kotijoukkueen toisen maalin.

Meier teki toisen maalinsa noin kolme minuuttia myöhemmin ja varmisti hattutempun vain parisenkymmentä sekuntia tämän jälkeen.

Avauserän viimeisellä minuutilla maalin teki vielä Los Angelesin Anze Kopitar ja toiseen erään lähdettiin 4–1-tilanteessa. Toisen erän alussa Meier teki vielä yhden maalin ja iski lopulta viidentensä, kun samaista erää oli jäljellä alle puoli minuuttia.