Mikko Rantanen kierroksen tehokkain suomalainen NHL:ssä

NHL Kiekko

Jääkiekon NHL:ssä Minnesota Wild murskasi Colorado Avalanchen 8–3.

Ensimmäisen erän jälkeen Wild johti ottelua jo 3–0. Toisessa erässä Avalanche käynnisteli takaa-ajoaan. Nathan MacKinnon kavensi lukemiksi 1–3 ylivoimalla ajassa 20.34. Mikko Rantanen sai maaliin syöttöpisteen.

Ryan Hartman vei Wildin uudelleen kolmen maalin johtoon, mutta Avalanche tuli vielä maalin päähän. Andre Burakovsky iski 2–4-osuman ja Rantanen sivalsi irtokiekosta 3–4:ään ylivoimalla.

Päätöserä oli Wildin näytöstä, kun se tyylitteli numerot murskavoittoon. Kevin Fiala teki ottelussa hattutempun ja syötti yhden osuman. Kaprizov keräsi tehot 2+1.

Edmonton Oilersin tähtipelaajat Connor McDavid ja Leon Draisaitl olivat vierasottelussa Ottawa Senatorsia vastaan hurjassa vedossa. Edmonton voitti ottelun 4–2, kun Draisaitl teki tehot 3+1 ja McDavid 1+3.

McDavid johtaa NHL:n pistepörssiä ylivoimaisesti pistein 23+45 ennen saksalaista Draisaitlia, jonka saldo tältä kaudelta on 22+39.

Tehokaksikon kanssa samassa ketjussa pelannut Jesse Puljujärvi jäi pisteittä. Edmontonin maalivahtina pelannut Mikko Koskinen torjui ottelussa 28 laukausta.

Torontossa kohtasivat Kanadan perinneseurat Toronto Maple Leafs ja Montreal Canadiens. Toronto voitti ottelun 3–2 ja joukkueen ykkösnimi oli Auston Matthews. NHL:n maalipörssiä johtava yhdysvaltalainen teki jo kauden 28:nnen osumansa. Lisäksi Matthews syötti Zach Hymanin tekemän Toronton 3–1-voittomaalin.

Montrealin suomalaiset jäivät ilman tehomerkintöjä. Jesperi Kotkaniemi kellotti peliajakseen karvan alle 16 minuuttia ja Artturi Lehkonen viihtyi kaukalossa lähes 11 minuuttia.