Mikko Rantanen ja Joonas Donskoi palasivat kaukaloon tehokkaasti

Änäri1 NHL 10 Jääkiekko

Colorado Avalanchen suomalaishyökkääjät Mikko Rantanen ja Joonas Donskoi palasivat tositoimiin karanteenin jälkeen NHL:ssä.

Rantanen vietti peräti kolmen pisteen iltaa ja hän oli mukana jokaisessa Coloradon osumassa, kun Colorado kukisti San Jose Sharskin maalein 3–0. Donskoi puolestaan sai syöttöpisteen joukkueen toiseen osumaan.

Rantanen pääsi pisteiden makuun jo avauserässä, kun hän syötti ketjukaverinsa Gabriel Landeskogin ylivoimamaalin.

Embed from Getty Images

Rantanen johtaa NHL:ssä suomalaisten pistepörssiä ennen Florida Panthersin kapteeni Aleksander Barkovia. Rantanen on tällä hetkellä seitsemän ottelun mittasessa pisteputkessa ja hän on viimeistellyt tähän mennessä pisteet 27+28=55. Barkov on tehnyt kolme pistettä vähemmän.

Donskoi on puolestaan tehoillut 43 ottelussa pisteet 15+14=29. Hän kommentoi ennen ottelua tuntemuksiaan koronatartunnasta.

Suomalaishyökkääjät Joel Armia ja Artturi Lehkonen pääsivät molemmat maalintekoon, kun Montreal Canadiens otti kotijäällään 5–3-voiton Winnipeg Jetsistä.

Armialle maali oli kauden seitsemäs, Lehkoselle viides. Kaksikon maalit tulivat peräkkäin toisessa erässä.

Lehkonen kavensi ensin pelin laukomalla rannelauksella ylänurkkaan, minkä jälkeen Armia tasoitti pelin ylivoimalla 3–3:een. Lehkosen maalista alkoi Montrealin neljän osuman putki, joka siirsi joukkueen kahden maalin tappioasemasta kahden maalin johtoon.

Winnipegin veskari Connor Hellebuyck torjui 30 kertaa.

Winnipeg hävisi kuudennen ottelunsa putkeen. Se on Kanadan divisioonassa sijalla kolme. Neljäntenä on yhden ottelun vähemmän pelannut Montreal.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.