Mikko Rantanen hurjassa iskussa – tehot 2+2

Änäri2 Jääkiekko NHL

Colorado Avalanchen Mikko Rantanen oli viime yön NHL-kierrokselle pitelemätön, sillä hän nakutti tehot 2+2=4 Coloradon voittaessa 6-1 Minnesota Wildin.

Kauden 28 ottelussa Rantanen on nyt iskenyt tehot 16+18=34. Hän on NHL:n pistepörssissä jaetulla 8. sijalla yhdessä Brad Marchandin, Aleksander Barkovin ja Anze Kopitarin kanssa.

Nashville Predatorsin maalivahti Juuse Saros teki paluun jäille loukkaantumisen jälkeen. Mikael Granlund syötti voittomaalin, kun Nashville kukisti Florida Panthersin vieraissa 2-1.

Kaukalon kakkostähdeksi valittu Saros venyi kiekon eteen 40 kertaa. Suomalaisvahti oli pelannut edellisen kerran 2. maaliskuuta, jolloin hän jätti kamppailun kesken ylävartalovamman takia.

Granlund syötti päätöserän alussa syntyneen Nashvillen voittomaalin. Hän sai päädyssä kiekon lahjaksi Panthers-vahti Sergei Bobrovskilta ja tarjoili sen Calle Järnkrokille eikä tämä erehtynyt.

Kamppailu oli varsin sinivalkoinen. Kaukalossa nähtiin Saroksen ja Granlundin lisäksi Nashvillen Eeli Tolvanen ja Erik Haula sekä Floridan Aleksander Barkov, Eetu Luostarinen ja Juho Lammikko.

Carolina Hurricanesin suomalaishyökkääjä Sebastian Aho vastasi joukkueensa molemmista maaleista, kun kotikaukalossa oli vastassa Columbus Blue Jackets. Ahon kauden maalisaldo nousi 13:een.

Ahon toisen erän maalien lisäksi Carolina olisi tarvinnut lisää osumia, sillä Columbus puristi jatkoajalla 3–2-voiton. Häviö oli Carolinalle toinen perättäinen. Sitä ennen joukkue oli kahdeksan pelin voittoputkessa.

Columbuksen maalia vartioi suomalaisvahti Joonas Korpisalo, joka torjui 25 kertaa. Joukkuetoveri Patrik Laine oli jäällä vajaat 18 minuuttia ilman tehoja.

Chicago Blackhawksin maalilla vahvaa kautta pelaava Kevin Lankinen hävisi jo kolmannen peräkkäisen ottelunsa. Hän onnistui pysäyttämään 19 laukausta Tampa Bay Lightningin 22:sta. Floridalaisisännät veivät voiton luvuin 4–2.

Pistesaldoaan kasvatti myös Dallas Starsin Roope Hintz, joka teki toisen Dallasin maaleista. Kun Detroit Red Wingsin Robby Fabbri oli kuitenkin aloittanut hattutempulla eli tekemällä maalin per erä, joutui Stars tyytymään 2–3-tappioon. Dallasin molemmat maalit olivat kolmannen erän kavennuksia.

New Jersey Devils puolestaan voitti Pittsburgh Penguinsin niin ikään 3–2. Devils ehti toisen erän puoliväliin mennessä kolmen maalin johtoon, mutta Penguins sai ensimmäisen kavennuksensa Kasperi Kapasen syötöstä aivan erän lopulla.