Mikko Lehtoselle kaksi syöttöpistettä yön NHL-kierroksella

Mikko Lehtonen Toronto NHL

Toronto Maple Leafsin tulokaspuolustaja Mikko Lehtonen kirjautti itselleen kaksi syöttöpistettä, kun Vancouver Canucks kaatui selkeästi maalein 5–1. Toronto voitti ylivoimaisesti myös joukkueiden aiemman kohtaamisen.

Wayne Simmonds ja Auston Matthews tekivät molemmat Torontolle kaksi maalia. Lehtonen syötti Zach Hymanin 3-0-maalin toisessa erässä sekä Simmondsin 5-0-osuman kolmannessa erässä.

Braden Holtby torjui Canucksien maalilla 26 kertaa. Toronton Frederik Andersen puolestaan 27 kertaa.

Tappio oli Vancouverille jo neljäs putkeen.

St. Louis Blues hävisi Arizona Coyotesille luvuin 1–3. Coyotes onnistui voittamaan kaksi peliä putkeen ensimmäistä kertaa tällä kaudella Bluesin hävittyä myös joukkueiden edellisen kohtaamisen. Blues kuitenkin voitti kauden ensimmäisen ottelun Coyotesia vastaan.

St. Louisin maalilla Ville Husso torjui 16 laukausta.

Pittsburgh Penguinsin suomalaishyökkääjä Kasperi Kapanen pääsi syöttöpisteille joukkueen kauden ensimmäisessä kohtaamisessa New York Islandersin kanssa. Kotijoukkue Islanders sai poikki viiden pelin tappioputken voittaessaan Penguinsin 4–3.

Jordan Eberle teki Islandersille kaksi maalia heti ensimmäisessä erässä. Kapasen syötöstä syntyi Penguinsin Jevgeni Malkinin 2-2-tasoitus toisessa erässä. Islanders viimeisteli voittonsa osuen kolmannessa erässä kahdesti vastustajan yhtä maalia vastaan.

Islandersin maalivahti Semjon Varlamov sai täyteen 500:n NHL-ottelun merkkipaalun. Hän torjui pelissä 28 kertaa. Pittsburghin maalilla Tristan Jarry kirjautti 22 torjuntaa.

Edellisen kerran Islanders pelasi tammikuun lopussa karanteenimääräysten johdosta.

Edellisessä ottelussa maalihanansa auki kahdella osumalla saanut Edmonton Oilersin Jesse Puljujärvi osui jälleen Calgarya vastaan jääkiekkoliiga NHL:ssä. Puljujärvi teki komean maalin Connor McDavidin syötöstä ja tasoitti ottelun 3–3:een. Calgary kuitenkin voitti lopulta 6–4.

Mikko Koskinen Edmontonin maalilla torjui 22 laukausta.