Mikko Koskinen turvasi Edmontonille voiton Washington Capitalsia vastaan

Änäri1 NHL 10 Jääkiekko

Washington Capitals otti kotikaukalossa takkiinsa, kun kanadalaisseura otti vierasvoiton maalein 3-5.

Edmontonin maalilla ahkeroinut suomalaisveskari Mikko Koskinen torjui 24 laukausta 27:sta. Jesse Puljujärvi oli kentällä vajaat 14 ja puoli minuuttia, mutta jäi tehopisteittä.

Oilers aloitti ottelun vahvasti ja joukkue johti peliä jo viiden minuutin jälkeen 3–0 Leon Draisaitlin, Evander Kanen ja Connor McDavidin maalilla. Capitals pääsi ottelussa myöhemmin tasoihin, mutta Ryan Nugent-Hopkins ratkaisi ottelun päätöserässä kahdella osumalla, joista jälkimmäisen hän sai viimeistellä tyhjään maaliin.

Capitalsin venäläiskapteeni Aleksandr Ovetshkin oli sivussa ottelusta koronavirustartunnan takia. Liigan kaikkien aikojen maalitilastossa neljänneksi kivunnut Ovetshkin, 36, menettää myös viikonlopun tähdistötapahtuman Las Vegasissa. Fanit äänestivät hänet Metropolitan-divisioonan joukkueen kapteeniksi.

Seattle Kraken ja New York Islanders ehtivät olla jäällä kaksi maalitonta erää ennen kuin vieraissa olleen Seattlen onnistui avata maalihanansa.

Päätöserässä koko ottelun avausmaalin iski Jared McCann, ja loppulukemat 3–0 viimeisteli Mason Appleton.

Edellisyönä kauden ensimmäisen maalinsa tehnyt Seattlen suomalaishyökkääjä Joonas Donskoi luisteli kaukalosta tällä erää vailla tehopisteitä.

Los Angeles Kings otti Michiganissa 5–3-vierasvoiton isäntäjoukkue Detroit Red Wingsistä.

Ottelun maalikuningas oli voittajajoukkueen kanadalaishyökkääjä Phillip Danault kahdella maalillaan. Danault avasi ensin kalifornialaisten maalitilin toisen erän puolivälin jälkeen. Toisen maalinsa Danault iski päätöserän 13. minuutilla.

Voitto oli Kingsille toinen peräjälkeen.