Mikko Koivu palasi kokoonpanoon – lue NHL:n kierrosraportti

Carolina Hurricanes voitti Montreal Canadiensin kotonaan 3-1. Carolina siirtyi johtoon jo muutaman minuutin pelin jälkeen, kun Sebastian Aho iski kiekon reppuun Ylivoimalla ilmasta maalin edustalta. Syöttöpisteet osumaan merkittiin Erik Haulalle ja Teuvo Teräväiselle. Toisessa erässä suomalaiset olivat jälleen asialla, kun Erik Haula iski kiekon reppuun Brett Pescen ja Teräväisen esityöstä. Carolinan loppulukemat viimeisteli Ryan Dzingel. Carolina on itäisessä konferenssissa nyt viidentenä. Suomalaisten tehot ovat tällä hetkellä Aho 23+13, Teräväinen 7+33 ja Haula 11+6. Montrealin suomalaiset eivät kirjauttaneet tehopisteitä.

Calgary Flames hävisi Chicago Blackhawksille. Olli Määttä iski ottelun avausmaalin. Määttä antoi lisäksi syötön Patrick Kanen viimeiseen maaliin, joka sinetöi ottelun lopputuloksen 3-5:een. Määttä on tehnyt nyt ensimmäisellä Blackhawks-kaudellaan tehot 2+8. Ottelun tehomies oli kukapa muukaan kuin Patrick Kane tehoilla 2+2.

Itäisen konferenssin kärkiottelussa Washington Capitals hävisi tiukan kamppailun päätteeksi New York Islandersille 3-4. Capitals johtaa lohkoa ja Islanders on neljäntenä. Ottelun 0-1 maalin syöttäjäksi merkittiin Leo Komarov. Rikkinäistä kautta pelaava Komarov on kirjannut 19:ssä ottelussa tehot 0+6.

New Jersey Devils voitti itäisen konferensin kakkosen, Boston Bruinsin voittolaukausten jälkeen 3-2. Sami Vatanen kirjasi itselleen syöttöpisteen Devilsin 2-1 kavennusmaaliin. Vatanen on nyt kirjauttanut tehot 5+16 tälle kaudelle. Tuukka Rask oli Bostonin kakkosveskarina. Rask on torjunut kaudella 24 ottelussa kun Jaroslav Halak on asettunut tolppien väliin 17:ssä ottelussa.

Colorado Avalanche kohtasi Winnipeg Jetsin ja vieraat veivät pisteet lukemin 4-7. Coloradon Mikko Rantanen ja Winnipegin Patrik Laine kirjauttivat syöttöpisteet itselleen. Loukkaantumisesta alkutalvesta kärsinyt Rantanen on kirjauttanut itselleen tehot 11+16 ja Laine 14+24. Ottelun tehomiehiä oli Winnipegin Mark Scheifele 1+3, Kyle Connor 3+0 ja Blake Wheeler 2+1.

Minnesota Wild hävisi Toronto Maple Leafsille 1-4. Suomalaisittain paras uutinen ottelussa oli, että Mikko Koivu teki paluun kentälle pitkän poissaolon jälkeen. Koivu kellotti peliaikaa hiukan alle 15 minuuttia ja antoi syötön Wildin ainoaan maaliin, jonka viimeisteli Ryan Suter. Koivu on ehtinyt tehdä tehot 2+11. Toronton Kasperi Kapanen jäi neljästä laukauksestaan huolimatta vaille tehoja. Kapasella on kaudelta kasassa statsit 9+12.

Buffalo Sabres hävisi kotonaan Tampa Bay Lightningille 4-6. Henri Jokiharju otti itselleen kaksi jäähyä mutta muita pöytäkirjamerkintöjä suomalaiset eivät saaneet. Jokiharjulla on tältä kaudelta kasassa tehot 3+7. Rasmus Ristolainen on ollut vähän tehokkaampi statseilla 4+15.

Columbus Blue Jackets voitti Florida Panthersin 4-1. Floridan Aleksander Barkov kirjautti peliaikaa noin 21 minuuttia ja hänen tehoikseen jäi -2. Kaudella Barkov on tehnyt tehot 13+32. Loukkaantunutta Columbus maalivahti Joonas Korpisaloa oli tullut tuuraamaan Elvis Merzlikins.

Arizona Coyotes katkaisi St. Louis Bluesin huiman kahdeksan ottelun voittoputken lukemin 3-1. Voiton takuumiehenä Arizonan tolppien välissä hääri Antti Raanta ottaen kiinni 38 laukausta. Blues johtaa läntistä konferenssia ja Coyotes on viidentenä.

Edmonton Oilers voitti New York Rangersin maali-ilottelussa 7-5. Edmontonin maalilla Mikko Koskinen torjui 28 laukausta. Edmontonin James Neal teki tehot 3+1 ja Ryan Nugent-Hopkins 1+3. Rangersin tehokkain pelaaja oli Artemi Panarin saldolla 1+3.