Mika Majalahti laukoi jatkoajalla EräViikingeille neljännen perättäisen voiton

Salibandy3

EräViikingit nousi 5–4-jatkoaikavoitollaan LASBista ainakin hetkeksi F-liigan pudotuspaikalle ohi OLS:n ja SPV:n, kun OLS samaan aikaan hävisi kotonaan Happeelle 3-7.

EräViikingit johti kotiotteluaan toisen erän lopulla jo 3-1, mutta Tatu Havula kavensi ylivoimalla erän loppuun, ja kolmannen alussa hän syötti Tiitus Salokankaan iskemän tasoituksen. Kolme minuuttia ennen ottelun loppua puolustaja Marko Juselius laukoi kotijoukkueen 4–3-johtoon, mutta kolmeen pisteeseen sekään ei tänään riittänyt. Pelikellossa oli jäljellä enää 27 sekuntia, kun Niko Einiö nosti kuudella viittä vastaan lahtelaiset rinnalle ja kiinni pisteeseen. Lisäpisteen ja neljännen perättäisen voittonsa EräViikingit tänään kuittasi, kun Mika Majalahti päätti ottelun jatkoajan viimeisellä minuutilla Marko Juseliuksen syötöstä.

Oulussa laukoi Happee voittoon riittäneet maalit heti ottelun alussa 14 minuutissa Matti MinkkisenJami MannisenEppu Suhannon ja Roni Laasosen latoessa taululle lukemat 0-4. Olli Wikstedt kavensi vielä ennen erätaukoa, mutta kiinni ei OLS vieraita enää saanut. Seitsemän minuuttia ennen ottelun loppua Joni-Arttu Sieppi kavensi tilanteeksi 3-5, mutta viimeisellä minuutilla Joel Lahti ja Jami Manninen komistelivat vielä Happeen voittolukemia tyhjään verkkoon. Manninen (2+1) ja Eppu Suhanto (1+2) olivat keskisuomalaisten tehomiehet.

Lauantain kolmannessa ottelussa numerot olivat vieläkin selvemmät Westend Indiansin murskatessa kotonaan Karhut maalein 11-1. Peli oli käytännössä selvä jo avauserässä, jonka ”Heimo” harjasi lukemiin 5-1. Jasper Auvisen ja Sami Niskasen osumien jälkeen iski porilaisille kavennuksen kukapa muu kuin Juuso Ahola, mutta sitten oli taas isäntien vuoro Santeri Toropaisen ja hattutemppunsa sinetöineen Jasper Auvisen osuessa jo ennen ensimmäistä taukoa. Auvinen ehti tänään myös syöttää yhden maalin. Espoolaisten muut tehokit olivat kukin saldon 1+2 kirjauttaneet Aaro AstalaValtteri Kainulainen ja Otto Lehkosuo.

F-liigan naisten A-lohkossa TPS nousi kahden pisteen päähän kärki PSS:stä, kun se nappasi jo kolmannentoista perättäisen voittonsa kaataessaan kotonaan SSRA:n 4-3.

Mynämäellä pelattu TPS:n kotiottelu oli kaksijakoinen, kun turkulaiset karkasivat kahdessa erässä 4–1-johtoon. Ensi osuivat nopeasti peräkkäin Milla Nordlund sekä Meri-Helmi Höynälä ja vieraiden Jonna Virkkusen kavennuksen jälkeen Anna Marttala ja toisessa erässä Joanna Kaasalainen. SSRA nousi päätösjakson avauspuolikkaalla maalin päähän Roosa Meriläisen ja Sanni Uimarihuhdan osumilla, mutta loput 12 minuuttia pelattiin ilman lisämaaleja.