Scroll Top

Miesten lentopallojoukkueella tärkeä viikonloppu edessä

lentopallo 57

Miesten lentopallomaajoukkue  avaa kesän 2024 perjantaina Tampereen Hakametsän jäähallissa, kun se kohtaa Kroatian Euroopan Kultaisen liigassa. Heti sunnuntaina vastassa on Belgia. Suomen Euroopan ranking on 15, Kroatian 16 ja Belgian 11.

Kesän Kultainen liiga on Suomelle todella tärkeä ajatellen ensi vuoden MM-lopputurnausta. Viimeiset rankingpisteet kerätään tai menetetään näissä otteluissa joukkueen osalta. Filippiineillä 12.-28.9. 2025 järjestettävään MM-lopputurnaukseen pääsee mukaan 32 maata, joista 17 on jo selvillä edellisten MM-kisojen ja maanosien mestaruusturnausten myötä. Jaossa on maailmanrankingin mukaan seuraaville maille vielä 15 paikkaa. Suomi on tällä listalla ennen kesää hyvissä asemissa kymmenentenä 146,50 rankingpisteellä. Ensimmäisen maana nyt kisapaikan ulkopuolella on Dominikaaninen tasavalta 128,88 pisteellä.

Päävalmentaja Olli Kunnari:

– Joukkue on nuori ja nälkäinen sekä työteliäs, kuten heti aluksikin sanoin. Odotan raikasta hyökkäyspeliä nopealla tempolla. Raikasta ja rohkeaa peliä toivon pystyvämme esittämään.

Kultaisessa liigassa pelataan 12 joukkueen toimesta 12 kolmen maan turnausta. Tästä muodostetun sarjataulukon kolme parasta joukkuetta sekä isäntämaa Kroatia pelaavat Final Four -turnauksen Osijekissa 15.-16.6. Jos Kroatia on kolmen parhaan joukossa, otetaan mukaan Final Fouriin sarjataulukon neljäs maa.

Suomen lisäksi mukana ovat Azerbaidjan, Belgia, Kroatia, Tsekki. Viro, Luxemburg, Pohjois-Makedonia, Portugali. Romania, Espanja sekä Ukraina. Näistä maista Ukraina oli viime vuoden EM-kisoissa puolivälierissä ja Portugali, Kroatia, Tsekki, Belgia sekä Pohjois-Makedonia kaikki neljännesvälierissä. Euroopan rankingissa Suomi on sijalla 15 ja mukana olevista maista kuudenneksi paras.

Tampereelta tie käy Espanjan Gijoniin (vastassa Espanja ja Viro sekä Tsekin Karlovy Varyyn (vastassa Tsekki ja Romania)). Jos tie Final Fouriin avautuu, niin se pelataan Kroatian Osijekissa 15-16.6. Sieltä puolestaan voittaja selviytyy Nations Leaguen karsintaan eli Challenger Cupiin, joka pelataan vielä julkistamattomassa paikassa 23.-28.6. Tämän jälkeen ohjelmassa on heinäkuussa muutama maaottelu ja leiripäivä, kun EM-karsintoja miehillä ei syyspuolella ole 2026 kisaisännyyden ansiosta.

Miesten Kultaisen liigan otteluohjelma

17.5. klo 19:30 Suomi – Kroatia, Tampere

19.5. klo 17:00 Suomi – Belgia, Tampere

25.5. klo 18.00 Suomi – Viro, Gijon Espanja

26.5. klo 13.00 Suomi – Espanja, Gijon Espanja

30.5. klo 18.30 Suomi – Tsekki, Karlovy Vary Tsekki

31.5. klo 18.00 Suomi – Romania, Karlovy Vary Tsekki

15.-16.6. Final 4 -lopputurnaus, Kroatia

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.