Miesten Korisliigan finaalijoukkueet selvillä – selvästi runkosarjan voittanut Seagulls taipui välierissä

Koripallo koris

Miesten Korisliigan toinen välieräsarja paketoitiin sunnuntaina Salohallissa, kun Salon Vilpas kellisti Helsinki Seagullsin kuudennessa ottelussa ja nappasi ottelusarjan nimiinsä voitoin 4-2. 

Kyseisen ottelun ratkaisijaksi nousi Vilppaan takamies Aatu Kivimäki (15p/3l/5s), joka upotti voittokorin vain 0,1 sekuntia ennen päätössummeria kylmäpäisen ajon päätteeksi.

Kivimäen lisäksi ratkaisevassa ottelussa Vilppaan parhaimmistoon kuului Myles Stephens, joka heitti 20 pistettä. Seagullsin puolelta Wayne Martin Jr. oli totutun vahva, ja mies kirjautti tilastorivikseen 29 pistettä ja 13 levypalloa.

Seagulls lähti välieriin selvähkönä ennakkosuosikkina, mutta ei löytänyt missään vaiheessa lääkkeitä Vilppaan kaatamiseen. Salolaiset olivat lähellä ottelusarjan katkaisua jo viime perjantain viidennessä ottelussa, mutta tuolloin Seagulls nousi takamatkalta voittoon.

Vilpas tulee kohtaamaan Korisliigan finaaleissa Kauhajoen Karhubasketin, joka on haalinut nimiinsä kaksi edellistä Suomen mestaruutta. Kauhajoki kaatoi omassa välieräsarjassaan Tampereen Pyrinnön voitoin 4-1.

Karhubasketilla ja Vilppaalla on kutkuttavaa yhteistä historiaa aivan lähivuosilta, sillä joukkueet kohtasivat toisensa finaaleissa vuonna 2018. Tuolloin kultamitalit jäivät Kauhajoelle voitoin 4-2. Lisäksi joukkueet väänsivät tasaisen seitsemän ottelun välieräsarjan vuonna 2017, jolloin Vilpas oli lopulta parempi.

Finaalisarja käynnistyy Karhubasketin kotiparketilla torstaina 15.4. klo 18:30.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.