Mestareiden liigassa todellinen huippumatsi Real Madrid vs Manchester City, lue ottelun ennakko

Jalkapallon Mestareiden liigan neljännesvälierissä pelataan tänään todellinen huippuottelu, kun Real Madrid saa Santiago Bernabéulla vastaansa Manchester Cityn. On todella harvinaista, että kaksi näin kovaa huippujoukkuetta kohtaa jo tässä vaiheessa turnausta, sillä yleensä tällainen ottelupari nähdää tyyliin välierässä.

Ennakkoasetelmat illan otteluun

Real Madrid

Real Madridin kenraali ennen tärkeää City ottelua ei sujunut todellakaan parhaalla mahdollisella tavalla, sillä joukkue hävisi vieraissa sarjan keskikastiin kuuluvalle Levantelle maalein 1-0. Hyökkäyspeli onkin yksi tärkein asia mikä Realin on saatava kuntoon, koska vaikka La Ligassa tuleekin voittoja, niin ne ovat viime aikoina olleet aika hikisiä 1-0 voittoja ja kahden maalin tekeminen yhteen otteluun tuntuu todella vaikealta. HYökkäyspelaamisen kannalta tärkein pelaaja on ranskalaiskärki Karim Benzema, joka on tehnyt tällä kaudella yhteensä 18 maalia. Kun ranskalainen on osunut tolppien väliin, Real on voittanut kyseisistä otteluista peräti 11 ja pelannut tasan neljästi, joten Benzeman panos joukkueelle on suuri.

Embed from Getty Images

Toki hyökkäykseen tarvitaan muitakin ratkaisijoita, sillä Benzeman maalivire on alkukaudesta hivenen taantunut, sillä 12 edelliseen peliin mies on tehny vain kaksi maalia, joka on auttamatta liian vähän. Puolustuspelaaminen on Realilla parantunut pitkin kautta ja joukkue on päästänyt sarjassa alle maalin per ottelu ja esimerkiksi 12 maalia vähemmän, kun suurin kilpailija Barcelona. Toki tänään jopa puolustuksessa otetaan pieniä riskiä, sillä Real haluaa kotipelistä kohtalaisen tuloksen eikä mitään heikkoa 0-0 -tulosta, vaikka sekin antaisi kohtalaiset lähtökohdat vieraspeliin. Tärkeintä kotijoukkueelle on, että se ei päästäisi vastustajaa tekemään vierasmaalia.

Manchester City

Pelillisten asioiden lisäksi Cityä on pyöritelty kabinetissa, sillä seura sai rikkomuksistaan kahden vuoden kielon osallistua europeleihin. Kentällä tämä ei ole kuitenkaan näkynyt, vaan joukkue on pelannut ihan kelvollisesti vaikka mestaruus on karannut jo ajat sitten.

Kenraaliharjoituksessa joukkue esitti hyvää tekemistä, sillä City haki arvokkaan 1-0 vierasvoiton loistavan kauden pelanneesta Leicesteristä. Puolustus on myös parantanut otteitaan ja erityisesti toppariOtamendi on ollut parempi mitä osassa syksyn peleistä,

Embed from Getty Images

Hyökkäykseen sitä vastoin löytyy laatua, sillä Cityllä on kolme hyökkääjää, jotka kaikki ovat tehneet yli kymmenen maalia tällä kaudella. Lisäksi tärkeä pelaaja on myös algerialainen Riyad Mahrez, joka ei välttämättä tee aina niin paljon maaleja, mutta osaa jakaa paikkoja muille tai juosta niin, että kentälle ilmestyy vapaita pelipaikkoja.

Arvio illan pelistä

Ennakkoon tuskin mitään maalijuhlaa on luvassa, sillä molemmat joukkueet aloittavat varmasti varovaisesti. Isona vaihtoehtona tähän peliin Gee näkee tasapelin. Kumpikaan joukkue tuskin haluaa menettää mahdollisuuksiaan jatkoon, koska toinen osaottelu pitää vielä pelata. Toki jos ottelussa tulee aikainen maali, se muuttaa pelin kulkua  oleellisesti, mutta lähtökohtaisesti vahva risti haisee lapulle.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.