Mestareiden liiga jatkuu elokuun alussa – Tiukka pelitahti ja uudistettu formaattti lisäävät yleisön mielenkiintoa

Jalkapallon Mestarien liiga jatkuu jälleen elokuun alussa, mutta yllättävän vähän on ollut esillä, miten pudotuspelit oikeasti jatkuvat. Gee päätti ottaa härkää sarvista ja tehdä jutun siitä, miten Mestarien liiga jatkuu, millä aikataululla pudotuspelit pelataan ja milloin mahdollinen voittaja on selvillä.

 

Näin Mestarien liiga jatkuu

Jalkapallon Mestarien liiga jatkuu pitkän, jopa ikuisuudelta tuntuneen ajan jälkeen eli seitsemäs päivä elokuuta, jolloin pudotuspelit jatkuvat neljännesvälieräotteluilla. 

Pudotuspelit ovat sikäli hivenen ikävässä vaiheessa, että puolet joukkueista on jo selvittänyt itsensä jo puolivälieriin (Atalanta, Atletico Madrid, PSG ja RB Leipzig) ja puolet taas pelaavat vielä neljännesvälieriä, mutta onneksi jokaisessa neljännesvälieräparissa on jo ensimmäiset osaottelut saatu pelattua, joten puolivälierävaiheeseen päästään parin pelipäivän jälkeen.

Embed from Getty Images

Kun neljännesvälierät on saatu pelattua 8. päivä elokuuta, niin tässä kohtaa Mestarien liigan formaatti muuttuu hyvin paljon normaalista, koska vielä neljännesvälierien toiset osaottelut pelataan sen joukkueen kotikentällä, jolla se kuuluukin pelata, mutta puolivälieristä lähtien pudotuspelien ohjelma muuttuu oleellisesti. Syynä tähän on pelipaikka, koska vallitsevan tilanteen takia ei myöskään jalkapallossa haluta ottaa riskejä, joten puolivälierät, välierät ja finaali pelataan Portugalin Lissabonissa. Ottelut pelataan Sportingin ja Benfican kotistadioneilla. Alunperin finaali oli tarkoitus pelata Turkin Istanbulissa.

Lisäksi pudotuspeleissä on vielä yksi todella iso muutos verrattuna normaaliin ja se koskee puolivälieriä ja välieriä. Molemmat niin puolivälierät kuin välierät on pelattu Mestarien liigassa  aina tähän asti kaksiosaisina, mutta nyt siihen tulee poikkeus, koska molemmat vaiheet pelataan nyt yksiosaisina. Tämä antaa myös faneille lisää mielenkiintoa, koska nyt poistuu kotietu, vierasmaalisääntö sekä yksi ylimääräinen ottelu, joten yllätyksille on enemmän mahdollisuuksia. Lisäksi on hyvin todennäköistä, että myös niin ihania ja välillä taas niin kamalia rangaistuspotkukilpailuja nähdään pudotuspeleissä mahdollisesti nyt enemmän.

 

Hurja aikataulu otteluille

Ainoa mikä uudessa formaatissa aiheuttaa huolta on pelitahti, sillä puolivälieristä finaaliin pelattava ohjelma on pelaajille todella rankka, koska pudotuspelikaavio on tarkoitus pelata Portugalissa 12 päivässä läpi. Puolivälierät pelataan 12. -15.8, välierät 18. -19.8. ja itse loppuhuipennus eli Mestarien liigan finaali pelataan 23 elokuuta, joten rasitusta pelaajille tulee todella paljon! Olkoonkin, että puolivälieristä eteenpäin turnauksessa pelataan otteluparit yksiosaisina.

Embed from Getty Images

Lisäksi otteluparit on arvottu jo välieriin asti. Kaksi varmaa puolivälieräparia on jo tiedossa, kun loistavasti jo tähän saakka Mestareiden liigassa pelannut italialainen Atalanta kohtaa Ranskan suurseuran PSG:n ja toisessa saman puolen kaaviossa kohtaavat omassa puolivälierässään RB Leipzig ja Atletico Madrid ja näiden parien voittajat kohtaavat toisensa sitten välierissä.

Toisella puolella kaaviota tilanne on vielä vähän levällään, koska toiset osaottelut neljännesvälieristä on vielä pelaamatta. Se on kuitenkin varmaa, että Real Madrid – Manchester City otteluparin voittaja kohtaa puolivälierissä Lyon – Juventus parin voittajan. Näissä pareissa City lähtee Realia vastaan pelattavaan toiseen osaotteluun suosikkina, sillä joukkue kävi ryöstämässä vieraissa makean 2-1 voiton. Lyon lähtee puolestaa niukalla edulla Juventusta vastaan pelattavaan toiseen osaotteluun, sillä ranskalaiset pystyivät ensimmäisessä osassa ottamaan maukkaan 1-0 kotivoiton, mutta tuo johto on niin niukka, että otteluparissa voi käydä vielä aivan miten vaan.

Embed from Getty Images

Pudotuspelikaavion alaosassa omissa neljännevälierissään paikasta puolivälieriin taistelevat vielä Chelsea vs  Bayern Munchen sekä Barcelona vs Napoli ja näiden parien voittajat kohtaavat toisensa sitten puolivälierissä. Bayernin jatkopaikka näyttää hyvin todennäköiseltä, sillä joukkue möyhensi avausottelussa Chelsean sen omalla kotikentällään murskaavasti 3-0, joten Chelsea saa tehdä hurjan nousun mikäli mielii vielä puolivälierissä pelata. Toisessa parissa Barcelonan ja Napolin välillä on vielä kaikki auki, sillä joukkueet pelasivat ensimmäisen osan Napolissa sopuisasti 1-1, joten kaikki ratkaisut jäivät toiseen osaotteluun vaikka Barcelonalla onkin etuna tärkeä vierasmaali.

Vaikka peleistä onkin ollut taukoa ja formaatti muuttuu puolivälieristä eteenpäin niin se on ainakin varmaa, että laadukasta huippufutista on jälleen rutkasti tarjolla.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.