NBA: Markkanen repi levypalloja ja blokkasi, Chicago hyytyi Atlantaa vastaan

Chicago Bullsin heittopeli ontui pahemman kerran joukkueen kaatuessa NBA:n Las Vegasin kesäliigan toisessa ottelussaan Atlanta Hawksille 55-75 (26-45). Muun joukkueen tavoin myös Lauri Markkanen kärsi kaukoheittokipsistä, mutta raapi joukkueensa korkeimman lukeman yhdeksällä levypallolla ja blokkasi neljä vastustajan heittoa.

Atlanta kiskoutui heti ottelun alussa nopeaan 10-3-johtoon ennen kuin Chicago sai pelin juonesta kiinni. Cameron Paynen onnistumisten johdattamana Chicago kavensi piste-eron kolmeen, 17-14, avausneljänneksen päätteeksi.

Peli pysyi tasaisena toisen neljänneksen ensimmäisille minuuteille asti, kunnes historia toisti itseään ja Chicago sukelsi samanlaiseen syöveriin kuin kesäliiga-avauksessaan Dallasia vastaan. Atlanta kontrolloi pelin tempoa täysin ja juoksi neljän minuutin jakson 19-4 pedaten itselleen 19 pisteen taukojohdon.

Vaikka Chicago tiivisti puolustustaan pelin jälkipuoliskolla, joukkueen kehno kolmen pisteen heittopeli (4/35) ei antanut sille mahdollisuutta palata voittotaistoon. Atlanta kuittasi DeAndre’ Bemby (17/3/4 syöttöä), John Collins (15/11/2 blokkia) ja Ryan Kelly (13/6) kolmikärkenään kahdenkymmenen pisteen voiton.

Lauri Markkanen sai kokeilla heittokättään mielin määrin, mutta kärsi muun joukkueensa tavoin heikosta heittopäivästä (kolmoset 0/10). Markkanen keräsi loppusaldokseen kahdeksan pistettä yhdellä donkilla ja kuudella onnistuneella vapaaheitolla. 213-senttisen HoNsU-kasvatin käsiin tarttui tällä kertaa yhdeksän levypalloa, jonka lisäksi neljä atlantalaispelaajan heittoa päätyi Markkasen torjuntaan.

Chicago Bulls pelaa seuraavan kesäliigaottelunsa ensi yönä Suomen aikaa Washington Wizardsia vastaan.