Mahtava voitto! Emil Ruusuvuorelle upea päänahka Australian avoimissa

Emil RuusuvuorI 86

Emil Ruusuvuori eteni toiselle kierrokselle Australian avoimissa. 21-vuotias helsinkiläinen kukisti turnauksessa kymmenenneksi sijoitetun ranskalaisen Gael Monfilsin 3–6, 6–4, 7–5, 3–6, 6–3.

Ottelu kesti kolme tuntia ja 46 minuuttia.

ATP-listan rankingsijalla 86 oleva Ruusuvuori ja sijaa 11 miehittävä Monfils, 34, eivät olleet aiemmin kohdanneet, mutta he harjoittelivat yhdessä ennen turnausta.

Ottelun avauserässä nähtiin peräti neljä syötönmurtoa, joista Monfils otti kolme ja vei erän 6–3. Toisessa suomalainen sai syöttönsä paremmin pidettyä, ja erän alussa tulleen murron turvin Ruusuvuori tasoitti ottelun.

Kolmas erä oli todellista vuoristorataa. Ruusuvuori johti yhdellä murrolla 3–1, mutta kokenut ranskalainen käänsi tilanteen edukseen 5–3. Suomalainen rynnisti kuitenkin vielä kertaalleen ja nappasi tärkeän erävoiton 7–5.

Neljännessä erässä Monfils oli terävämpi ja vei sen 6–3, mutta 59 minuutin mittaisessa ratkaisuerässä suomalainen nousi jälleen kuskin pukille. Vaikka ranskalaisella oli murtopalloja, suomalainen pystyi selvittämään ne ja pitämään syöttönsä. Monfilsin toisessa syöttövuorossa Ruusuvuori onnistui murrossa ja nappasi lopulta yhden uransa makeimmista voitoista 6–3.

Uransa toisen voiton Grand Slam -turnausten pääsarjoissa ottanut Ruusuvuori kohtaa toisella kierroksella espanjalaisen Pedro Martinezin, joka löi avausottelussa japanilaisen Yoshihito Nishiokan 6–7(3–7), 6–1, 6–1, 6–1.

23-vuotias Martinez on ATP-listalla Ruusuvuoren perässä sijalla 87. Ruusuvuori on mukana Australian avointen miesten pääsarjassa ensimmäistä kertaa.