Scroll Top

Lotta Harala aitoi Espoossa myötätuuleen alle SE:n

Yleisurheilu83

Kilpailukautensa avannut Tampereen Pyrinnön Lotta Harala voitti Leppävaaran stadionilla lauantaina naisten 100 metrin aitajuoksun fantastisella ajalla 12,64. Tulos alittaisi hänen seuratoverinsa Reetta Hurskeen Suomen ennätyksen 12,70. Tuulen voimakkuudeksi mitattiin kuitenkin hitusen liian paljon 2,2 metriä sekunnissa.

– Ei mitään yllätyksiä. Tiesin harjoituskauden perusteella, että olen kunnossa. Tästä on alle neljä vıikkoa EM-kisoihin, eli katseet ovat jo siellä, Harala totesi juoksun jälkeen.

Harala toivoi ennätyskelpoista myötätuulta toiseen juoksuun, joka oli runsas tunti ensimmäisen jälkeen. Toivomus täyttyi sikäli, että tuulen voimakkuus oli 1,8 metriä sekunnissa ja aikakin oli kauden kotimainen kärkitulos 12,89, mutta juoksu ei onnistunut yhtä hyvin kuin ensimmäinen.

– Ensimmäisessä juoksun alku meni hyvin, mutta loppu ei ihan pysynyt kasassa. Tässä toisessa juoksussa tuli aika kova kolaus jossain juoksun keskivaiheilla ja siinä meni vauhdit, mutta tämä tietää hyvää.

Haralan mukaan vahvan kauden avauksen takana on se, että hän on päässyt harjoittelemaan terveenä ja suunnitelman mukaan ensimmäistä kertaa neljään vuoteen.

– Kevään harjoitusten perusteella kunto on hyvä. Tavoite on juosta kovaa ja menestyä EM-kisoissa. Seuraavaksi kisaan Ateenassa keskiviikkona. Siellä on ainakin lämpimämpää.

Kilpailun toinen ja kolmas Savonlinnan Riennon Niina Karttunen ja Porvoon Akilleen Noora Juslin hävisivät huippukuntoiselle Haralalle miltei sekunnin ajoillaan 13,61 ja 13,63.

Kuusiniemi: ”Harjoituksissa on ollut hyvä meininki”

Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Santeri Kuusiniemi avasi kilpailukautensa miesten 110 metrin aitajuoksussa myös loistavasti ajalla 13,57. Kilpailussa mitattiin myötätuuleksi 2,8 metriä sekunnissa. Kuusiniemen viimekesäinen oma ennätys on 13,65.

– Tämä oli harjoituskilpailu. Haettiin vain vähän tuntumaa. Harjoituksissa on ollut hyvä meininki, vaikka akilles on helkkarin kipeä. Tuo tuuli ei sinänsä hyödytä, melkein vaikeuttaa tätä touhua, mutta pikku myötätuuli on hyvä ekoissa kisoissa, Kuusiniemi sanoi.

Suomalaisista vain Arto Bryggare, Mikael Ylöstalo, Kai Kyllönen, Antti Haapakoski ja Elmo Lakka ovat aiemmin juosseet Kuusiniemeä nopeammin – kaikki myötätuulituloksetkin huomioon ottaen.
Toiseksi Kuusiniemen jälkeen sijoittui hänen seuratoverinsa Ilari Manninen ajalla 14,04.
Keski-Uudenmaan Yleisurheilun Nuutti Leppänen voitti elämänsä ensimmäisen kilpailun 91,4-senttisin aidoin kovalla ajalla 14,28, mikä on 16-vuotiaiden kaikkien aikojen yhdeksänneksi paras suomalaistulos.

Kristiina Halonen avasi kautensa alle 57 sekunnin ajalla

Naisten 400 metrin aitajuoksun voitti toissakesän Suomen mestari Kristiina Halonen Lappeenrannan Urheilu-Miehistä mainiolla ajalla 56,93. Halonen jäi ennätyksestään vain 0,25 sekuntia. Erinomaisesti kautensa avasi myös Raision Kuulan Aada Aho ajalla 57,56. Hän jäi ennätyksestään vain kymmenyksen.
Miesten 400 metrin aitajuoksussa alle 20-vuotiaiden viimekesäinen Euroopan mestari Jere Haapalainen Tampereen Pyrinnöstä sai kovassa tuulessa tyytyä aikaan 52,31. Aiemmin tänä keväänä Etelä-Afrikan leirillään Haapalainen on ehtinyt juosta 50,97.

Petra Häggqvist ja William Thor satasen nopeimmat

Helsingin Kisa-Veikkojen Petra Häggqvist juoksi naisten 100 metrillä sekä alkuerissä että finaalissa uudet ennätyksensä 11,76 ja 11,64. Espoon Tapioiden Anna Pursiainen juoksi alkuerissä myötätuuleen 11,43, mutta myötätuulta mitattiin peräti 4,3 metriä sekunnissa. Finaalissa Purisiainen oli toinen ajalla 11,72.
Porvoon Akilleen William Thor juoksi miesten 100 metrin alkuerissä täysin tyveneen 10,63 ja voitti finaalin ajalla 10,45. Finaalissa myötätuulen voimakkuudeksi mitattiin 2,9 metriä sekunnissa.
Polvijärven Urheilijoiden 21-vuotias voimanpesä Matias Ahtinen oli miesten finaalin toinen ajalla 10,54. Hyvät ajat 10,58 ja 10,59 juoksivat myös Vieremän Koiton Topi Huttunen ja Oulun Pyrinnön Joonas Jyrkkä. Kaikki kolme alittivat roimasti tilastokelpoiseen tuuleen juoksemansa ennätyksensä.
Naisten 200 metriä voitti Anna Pursiainen ajalla 24,11 myötätuuleen 2,1 metriä sekunnissa. Pyry-Hermanni Lahtinen järjestävästä seurasta Espoon Tapioista juoksi miesten 200 metrillä näkövammaisten luokan 12 uuden Suomen ennätyksen 24,38.

Roope Auvinen yllätti Henri Liipolan

Esbo IF:n Roope Auvinen yllätti alkukevään moukarikilpailuja hallinneen Someron Esan Henri Liipolan. Auvinen linkosi kotikentällään 70,62 jääden vain 64 senttiä ennätyksestään. Liipola hävisi tasan metrin.
Miesten keihäänheiton voitti 3,20 metriä ennätystään parantanut Hartolan Voiman Eemil Porvari kelpo tuloksella 77,47.

Senja Mäkitörmä ja Saga Andersson avasivat kautensa komeasti

Viisinkertainen Suomen mestari, Varpaisjärven Vireen Senja Mäkitörmä voitti naisten kuulantyönnön kauden kotimaisella kärkituloksella 17,26. Tämän vuoden hallikaudella Mäkitörmä voitti naisten Suomen mestaruuden ennätyksellään 17,65.

Lielahden Kipinän Arttu Korkeasalo voitti miesten kuulantyönnön tuloksella 18,10. Espoon Tapioiden Aatu Kangasniemi työnsi kuusikiloista kuulaa uuden ennätyksensä 19,56. Se on 18-vuotiaiden miesten kaikkien aikojen kolmanneksi paras tulos Suomessa.

Esbo IF:n Saga Andersson voitti naisten seiväshypyn kauden kotimaisella kärkituloksella 440 senttiä. Toiseksi sijoittui hänen siskonsa Silja Andersson, joka ylitti 405 senttiä.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.