Loistavaa – Therese Johaug jätettiin jälleen kolmanneksi!

Maastohiihto hiihto 2

Ruotsin Linn Svahn otti lauantaina voiton naisten kymmenen kilometrin kilpailussa perinteisellä hiihtotavalla. Svahn ohitti hiihtokuningatteren Therese Johaugin toiseksi viimeisessä alamäessä ja siirtyi kärkeen.

Johaug tuli maalisuoralle toisena, mutta Venäjän Julia Stupak pudotti hänet vielä kolmanneksi ja Johaug ehti juuri ja juuri kolmanneksi.

Johaug yritti irtiottoa ylämäessä 6,8 kilometrin kohdalla, mutta jahtaajat saivat hänet nopeasti kiinni.

Suomalaisille kisa ei ollut tänäänkään edes kelvollinen. Kerttu Niskanen oli kärkiryhmässä mukana, mutta väsähti lopussa ja oli 12:s. Krista Pärmäkoski jäi sijalle 16.

Myös naisten kisassa nähtiin kaatumisia. Kovaa onnea koki Ruotsin nouseva tähti Ebba Andersson, joka kaatui viimeisellä kierroksella neljänneltä paikalta. Maaliin hän tuli kymmenentenä.

Sunnuntaina Falunissa hiihdetään sprintit perinteisellä hiihtotavalla.