Lisää suomalaisia kahdeksan parhaan joukkoon NHL:n pudotuspeleissä

Änäri2 Jääkiekko NHL

Pudotuspelien viimeinen avauskierroksen ottelusarja saatiin NHL:ssä päätökseen, kun Montreal Canadiens voitti Toronto Maple Leafsin 3–1 ja eteni toiselle kierrokselle voitoin 4–3 Kanadan lohkossa.

Toronto johti ottelusarjaa jo voitoin 3–1, mutta Canadiens otti kolme perättäistä voittoa ja eteni jatkoon.

Montreal ratkaisi seitsemännen kohtaamisen toisessa erässä, kun Brendan Gallagher ja Corey Perry onnistuivat maalinteossa.

Kolmannen erän lopussa Canadiensin Tyler Toffoli laukoi omasta päästä kiekon tyhjään maaliin.

Montrealille voiton takuumiehenä toimi 30 kertaa torjunut Carey Price.

Montrealin joukkueen suomalaisista kahdeksan parhaan joukkoon eteni Jesperi Kotkaniemi ja Joel Armia. Montrealin kolmas suomalaispelaaja Artturi Lehkonen oli loukkaantuneena sivussa.

Yön toisessa ottelussa Boston Bruins isännöi New York Islandersia toisen kierroksen ottelussa. Pidemmän korren jatkoerään venyneessä pelissä vei Leo Komarovin edustama Islanders, joka otti 4–3-voiton.

Voitolla Islanders tasoitti ottelusarjan voitot 1–1:een.

Uransa sadannen pudotuspeliottelun pelannut Boston-vahti Tuukka Rask torjui ottelussa 35 kertaa.

Islanders pääsi peliin kiinni toisessa erässä ja nousi tappioasemasta 3–1-johtoon Josh Baileyn, Kyle Palmierin ja Jean-Gabriel Pageau’n maaleilla. Boston sai päätöserässä pelin taas uomiinsa ja venytti ratkaisun jatkoajalle Patrice Bergeronin sekä Brad Marchandin maaleilla.

Ottelun ratkaisi ajassa 74.48 Islanders-hyökkääjä Casey Cizikas, joka teki tämän vuoden pudotuspelien avausmaalinsa. Cizikas yllätti Raskin läpiajon päätteeksi.

Islandersin Leo Komarov sai jääaikaa reilut 13 minuuttia.