Sara Kuivisto Lappalainen

Simo Lipsanen oli kolmiloikan kolmas tuloksella 16,33 Italian Roveretossa kansainvälisissä yleisurheilukisoissa. Se on hänen kauden toiseksi paras tuloksensa. Kauden parhaansa 16,68 hän hyppäsi heinäkuussa.

Sara Lappalainen kokeili Roveretossa 3000 metriä, mutta juoksu ei kantanut loppuun saakka ja hän keskeytti 2000 metrin kohdalla. Siinä vaiheessa Lappalainen oli noin 20 metriä pääjoukkoa jäljessä ja hänen väliaikansa oli noin 6.04.

Kovatasoisen juoksun nopein oli Etiopian Wubrist Aschal ajalla 8.44,13.

Lappalainen on juossut 3000 metriä viimeksi viisi vuotta sitten, jolta vuodelta on myös hänen ennätyksensä 9.19,51. Roveretossa Lappalainen olisi halunnut juosta 800 metriä, mutta siihen kilpailuun hänelle ei heltynyt paikkaa.

Viikonlopulla Lappalainen voitti Ruotsi-ottelussa sekä 800 että 1500 metriä. Hänen seuraava kilpailunsa on viikonlopulla 800 metriä Kroatian Zagrebissa, jossa juoksee myös Eveliina Määttänen.

Rinne 1.49,07 Puolan Szczecinissä

Joonas Rinne kilpaili Puolan Szczecinissä. Hän sijoittui 800 metrillä viidenneksi ajalla 1.49,07. Kilpailun voittoon juoksi Kroatian Marino Bloudek ajalla 1.47,51.

Rinne veti juoksua ensimmäisen kierroksen saaden 400 metrin väliajakseen 53 sekuntia. Tasaisessa juoksussa Rinne menetti hieman asemiaan toisen kierroksen takasuoralla, mutta taisteli jälleen kärjen vauhdissa viimeisellä 100 metrillä.

Viikonlopulla Rinne urakoi Ruotsi-ottelussa kahtena päivänä 800 ja 1500 metrillä.