LENTOPALLO: Suomen pistetili auki Maailmanliigassa

image

Suomi avasi pistetilinsä lentopallon Maailmanliigassa heti ensimmäisessä ottelussa Belgiaa vastaan Tampereella. Peli päättyi kuitenkin viidennessä erässä tappioon 2-3 (20-25, 28-30, 25-20, 25-23, 7-15).

Belgia näytti avauserästä alkaen yhtä vahvuuttaan, tiivistä puolustuspeliä. Suomi teki töitä hyökkäyspuolella, joka välillä toimi, välillä ei. Kolmas ja neljäs erä olivat ajoittain Suomen hienoa näytöstä, mutta lopullinen palkinto jäi saavuttamatta.

Joukkueiden hyökkäyspelin tyylit erosivat toisistaan melkoisesti.

Kappalemääräisesti Suomen hakkuri Olli-Pekka Ojansivu sai paljon enemmän tavaraa kuin Belgian Gert Van Walle. Neljännen erän lopussa ja viidennessä erässä Belgian torjunta onnistui pysäyttämään Ojansivun muutaman kerran ratkaisevasti.

– Pelissä mentiin ylös ja alas. Emme ole vielä treenanneet tarpeeksi. Peli paranee paljon treeniviikkojen myötä, Suomen kapteeni Antti Siltala muistutti.

Belgian hyökkäys oli enemmän yleispelaajien varassa. Pelin alussa Sam Deroo teki helpon näköisesti paljon pisteitä.

Sitä mukaa kun myös Urpo Sivula ja Antti Siltala saivat hyökkäysjyväänsä kohdalleen, alkoi Suomikin menestyä pelissä. Keskihyökkäyksessä Suomi pärjäsi hyvin mukana Jukka Lehtosen ja Matti Oivasen voimin.

Jo toisen erän lopussa Suomi teki hienon nousun kiusaten Belgiaa yhdeksän eräpallon verran. Pieter Coolman oli kuitenkin erän hahmo. Hän napsutteli ässäsyöttöjä kahdella eri syöttövuorollaan vitospuolelta pahoina hyppyleijoina.

– Muutamat pelaajat, jotka viime vuonna eivät olleet joukkueessa, vaikuttivat nyt ratkaisevasti voittoon, sanoi Belgian valmentaja Dominique Bayens.

Suomen pelit jatkuvat sunnuntaina toisella Belgia-ottelulla. Belgiaa ei saa lohkossa päästää karkuun, koska olympiarankingiin lasketaan pisteitä maailmanliigasta ja maat ovat Euroopan rankingissa perätysten.

– Hyökkäyksen tehokkuutta täytyy parantaa. Liikaa löimme torjuntaan, valmentaja Tuomas Sammelvuo sanoi.

– Oli hyviäkin asioita, kuten että nousimme peliin 0-2-erätappioista. Sääli, että viidennessä erässä tuli virheitä peräkkäin.

Kuva: Lentopalloliitto