Leijonat voitti olympiakultaa!

Leijonat Suomi Säteri Anttila

Suomi voitti historiansa ensimmäisen jääkiekon miesten olympiakullan Pekingin olympialaisissa. Leijonat kaatoivat Venäjän olympiakomitean joukkueen ottelussa 2-1.

Suomi voitti olympiaturnauksessa kaikki ottelunsa. Aiemmin Suomen miesten joukkue oli ottanut olympiahopeaa 1988 ja 2006.

Ensimmäinen erä meni 1-0 venäläisille. Johtomaali syntyi ylivoimalla ja sen laukoi Mihail Grigorenko.

Toisessa erässä Ville Pokka oli tasoittanut pelin 1-1:een yllättämällä Venäjän olympiakomitean joukkueen maalivahti Ivan Fedotovin.

Kolmannen erän ensimmäisellä minuutilla Hannes Björninen ohjasi Marko Anttilan laukauksen maaliin ja vei Suomen 2-1-johtoon. Tästä sillasta venäläiset eivät enää nousseet ja suomalaisten kaulaan ripustettiin kultaiset mitalit 20.2.2022!