Lauantai käänsi oikukkaan Portugalin MM-rallin tilanteen täysin ympäri

Ralli rally auto

Toyotan Kalle Rovanperän jo ennestään vaisu kilpailu Portugalin MM-rallissa sai entistä ikävämmän käänteen ennen lauantain toiseksi viimeistä erikoiskoetta.

Rovanperän kilpa-autoon iski ennen erikoiskoetta tekninen vika ja tuloksena oli keskeytys.

–  Autolla olisi voinut vielä ajaa, mutta oli iso riski, että se olisi voinut särkyä pahemmin. Teimme tiimin kanssa riskianalyysin ja päätimme, että Kallen on ajettava takaisin huoltoon, tallipäällikkö Jari-Matti Latvala summasi.

Embed from Getty Images

Amaranten liki 38 kilometriä pitkä EK koitui myös kisaa johtaneen Ott Tänakin kohtaloksi. Tänakin auton oikean takapyörän ripustukset pettivät ja virolaisen johtopaikka ja kisa oli siinä.

Toyotan tilanne näyttää hyvältä ennen kuutta viimeistä erikoiskoetta. Tänakin ongelmien myötä Elfyn Evans nousi rallin kärkeen ennen Hyundain Dani Sordoa. Sebastien Ogier ajaa Toyotalla kolmantena ja niinikään Toyotan Takamoto Katsuta neljäntenä.

–  Portugalin MM-ralli näytti taas luonteensa. Tämä on raaka ralli, mikä pääsee aina yllättämään. Olimme jo siinä ajatuksessa, että ei meillä ole mitään mahdollisuuksia Tänakia vastaan, koska hän ajoi niin omalla tasollaan, Latvala summasi.

1. Elfyn Evans Toyota 3.07.09,1
2. Dani Sordo Hyundai +10,7
3. Sebastien Ogier Toyota +1.04,2
4. Takamoto Katsuta Toyota +1.05,7
5. Adrien Fourmaux Ford +4.21,8
6. Gus Greensmith Ford +4.28,2
7. Esapekka Lappi VW +8.21,2
8. Teemu Suninen Ford +9.01,6

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.