Lasse Kurronen jatkaa salibandynaisten päävalmentajana – edessä jo neljäs MM-kisamatka

CE43FC04-8F48-4066-9B72-7C341B753FB1

Salibandyliitto on nimennyt naisten salibandymaajoukkueen valmennusryhmän. Lasse Kurronen jatkaa päävalmentajana, samoin muu valmennustiimi. Lajivalmentajiksi on kiinnitetty Aki Vilander ja Jukka Ruotsalainen sekä Tiia Ukkonen joukkueenjohtajaksi. Sopimukset kestävät vuoden 2023 loppuun saakka.

Kurroselle jatkopesti tarkoittaa, että hän johdattaa naisten maajoukkueen MM-areenalle jo neljännen kerran. Kahden vuoden periodi huipentuu 2023 lopulla Singaporessa järjestettäviin maailmanmestaruuskisoihin.

Lasse Kurronen, jo neljäs MM-projekti edessä. Millä mielin tartut tällä kertaa tehtävään?
– Totta kai on suuri kunnia, että edelleen minun halutaan jatkavan. Ja hyvin nöyrin mielin lähdetään uuteen projektiin.

– Päätös ei nyt ollut ihan itsestään selvä. Tiedostan hyvin, että vuosien saatossa saattaa naama alkaa kulua ja luottamus pitää ansaita aina uudelleen. Piti todella pohtia, miten paljon minulla on vielä annettavaa naisten maajoukkueelle. Kuitenkin sekä valmennustiimin että pelaajien vahva tuki sai tuntemaan, että pystymme kaikki vielä oppimaan ja kehittymään. Tuntuu, että matka on edelleen kesken. Totta kai karvas joulukuun finaalitappio jätti myös nälkää vielä mukavasti.

Uusi kisaprojekti käynnistyy, mikä muuttuu?
– Uppsalan MM-joukkueelta keräsimme pelaajapalautteen ja purimme kisat joukkueena helmikuun alussa. Saimme arvokasta tietoa pelaajilta mikä heidän mielestään toimii ja mitä pitää kehittää. Pelaajat kokivat, että taktinen osaaminen ja avoin luottamukseen perustuva ilmapiiri ovat suurimpia vahvuuksiamme.

– Sen sijaan pelaajamateriaalimme etenkin ratkaisupelien ”tuloksentekoketjuihin” on kapea. Sitä osastoa meillä on nyt kaksi vuotta aikaa leventää ja toivottavasti mahdollisimman moni tarttuu haasteeseen. Valmentajien unelma olisi, että meillä olisi Singaporessa kolme ketjua, jotka jakaisivat tulosvastuuta myös ratkaisupeleissä. Toki terävä kärkemme on toivottavasti vahvuus myös Singaporessa.

Kurronen aloitti naisten päävalmentajana vuoden 2015 MM-kotikisojen jälkeen. Ensimmäisistä arvokisoista 2017 Bratislavasta tuliaisina oli hopeaa, kaksi vuotta myöhemmin Neuchatelista pronssia ja viimeksi Uppsalassa pelatusta MM-turnauksesta jälleen karvaasti hopeaa. Kahdesti kirkkain eli MM-kulta on ollut lähellä, ja kirvonnut Suomen käsistä finaalin jatkoajalla ja rangaistuslaukauksilla. Viimeisin sinivalkoisten MM-kulta on vuoden 2001 Latvian kisoista.

Tuhannen taalan kysymys kuuluukin, miten hopea kirkastetaan kullaksi?
– Tavoite on tosi kova, mutta olemme osoittaneet, että parhaimmillaan olemme aika lähellä. Se on selvä, että takamatkalta edelleen lähdetään. Tässä on kuitenkin 22 kuukautta aikaa kehittyä, mikä on riittävästi ihan isonkin muutoksen tekemiseen. Se vaatii, että riittävän monen pelaajan jokapäiväiset tekemiset ja valinnat kääntyvät tavoittelemaan maailman huippua.

– Urheilu on sinällään rehellistä puuhaa, että juuri sen verran saadaan, kun ansaitaan. Vielä ei olla sitä mestaruutta tekemisellämme ansaittu.

Nyt nimettyjen sopimukset jatkuvat 31.12.2023 saakka. Muut taustoilla toimijat valitaan ennen kevään maajoukkueleiriä.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.