Scroll Top

Lappalainen kolmas, Blomqvist rikkoi 22-vuotiaiden SE:n, Raitanen seitsemäs Manchesterissä

Sara Kuivisto Lappalainen

Sara Lappalainen juoksi naisten 1500 metrillä kolmanneksi ajalla 4.05,93. Lappalainen lähti hieman ennen viimeisen kierroksen alkua nousemaan juoksijaletkan keskivaihteelta ja kiristi kolmanneksi.

Juoksun kärkikaksikko britti Sarah McDonald ja Meksikon Laura Galvan olivat viimeisen kierroksen alkaessa jo selvästi muilta karussa. Kaksikon ajat olivat 4.03,03 ja 4.03,06.

– En oikein uskaltanut lähteä aiemmin. Halusin malttaa alkumatkasta, kun tämä oli ensimmäinen kunnollinen 1500 metrin kilpailu sitten vuoden 2021 syksyn, Lappalainen kertaili.

– Olen tyytyväinen tuohon juoksuun. Kauden ensimmäinen kunnon 1500 metriä on aina sellainen tuhnu, kun kone on tukkeessa, mutta olen todella tyytyväinen tuohon aikaan.

Lappalaiselle kilpailu oli kauden toinen 1500 metrin startti tällä kaudella. Edellisessä 1500 metrin juoksussaan Lappalainen voitti Suomen mestaruuden Lahdessa ajalla 4.13,70.

MM-kisoihin valmistautuva Nathalie Blomqvist oli Manchesterissä viides 22-vuotiaiden SE-ajalla 4.08,46. Myös aiempi SE 4.10,25 oli hänen nimissään ja juostu niin ikään Manchesterissä viime vuonna.

Blomqvist lähti Manchesterissa rohkeasti itselleen kovaan vauhtiin.

– Suunnitelmani oli lähteä rohkeasti mukaan. Tiesin, että hyvää vauhti mennään, mutta olen saanut tehtyä hyviä treenejä ja siksi oli hyvä itseluottamus, Blomqvist totesi.

– Halusin kokeilla, että miten se menee, kun en ole koskaan noin kovaa juossut. Kangistuin viimeisellä 50 metrillä niin, etten meinannut pysyä pystyssä, eli vielä on parannettavaa. Mutta tästä on hyvä lähteä kohti MM-kisoja.

Blomqvistin kauden paras ennen lauantain kilpailua oli Espoossa alle 23-vuotiaiden EM-kisoissa viidennen sijan tuonut 4.10,74.

Raitanen 1500 metrillä seitsemäs 

Topi Raitanen juoksi Manchesterin 1500 metrin A-erässä seitsemänneksi ajalla 3.40,32. Se oli Budapestin MM-kisojen 3000 metrin estejuoksuun valmistautuvalle Raitaselle kauden toinen 1500 metrin kilpailu. Raitanen juoksi toukokuun alussa Karlsruhessa ennätykseen 3.38,47. Manchesterin 1500 metrin taiston voitti Irlannin Cathal Doyle ajalla 3.37,43.

– Halusin sellaisen kiihtyvän, nousujohteisen juoksun. Siksi en lähtenyt kovin rohkeasti vauhtiin. Tärkeintä oli saada viimeinen kierros kiihtymään ja siinä onnistuin. Sillä ei nyt ollut merkitystä, mihin kello pysähtyi. Ihan hyvä veto, Raitanen kertaili.

Raitanen nousi viimeisen kierroksen takasuoralla kahdeksannelta sijalta viidenneksi, mutta joutui antamaan tiukassa loppumetrien taistelussa periksi pari sijaa.

– Tämä oli minulle vähän samantyyppinen juoksu kuin kauden avauskisa. Sellainen kiihtyvä ja varman päälle juoksu, jossa sain lopussa pahan olon tunteen jalkoihin. Tuollaisesta kiihtyvästä juoksusta palautuukin vähän nopeammin.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.