Scroll Top

Lainarahalla uhkapelaaminen, miksi se ei melkein koskaan ole kannattavaa

Raha money euros

Uhkapelaaminen tai rahalla pelaaminen on erittäin suosittu harrastus suomalaisten keskuudessa ja muutenkin maailmalla. Nettikasinoiden jännittävät pelit klassisten pöytäpelien ja ennen kaikkea värikkäiden ja mielenkiintoisten modernien kolikkopelien johdolla vetävät pelaajia puoleensa. Rahapelaamisessa on kuitenkin riskinsä, jonka vuoksi sivustot muistuttavatkin jokaisessa mahdollisessa yhteydessä vastuullisen pelaamisen vaaroista ja varoittavat pelaamisen riskeistä. Vastuullinen pelaaja ei milloinkaan riskeeraa rahoja, joihin hänellä ei ole varaa ja ymmärtää kyseessä olevan hauska harrastus. Joissakin tilanteissa saattaa lainarahalla pelaaminen houkuttaa, mikäli esimerkiksi palkkapäivään on vielä aikaa ja olisi kova into pelata, tällöin pikavipin tai muun sen kaltaisen lainan ottaminen voi tuntua houkuttelevalta. Tässä artikkelissa perkaamme syitä siihen, miksi lainarahalla uhkapelaaminen ei ole melkein koskaan kannattavaa.

Miten toimia, jos lainaa aikoo ottaa

Lainaa ottaessa tulee toimia samalla tavalla, kuin muitakin lainoja ottaessa. Tutkia ensin, mistä saa edullisimmat ja parhaiten omaan tilanteeseen sopivat lainat ja sitten pyytää lainatarjous muutamasta parhaimmasta paikasta. Tutkimuksessa auttaa alan asiantuntijoiden koostamat verkkosivustot, kuten halvinlaina.fi, joka on tällaiset vertailut tehnyt puolestasi tinkimättä perusteellisessa tutkimuksessa. Suunnitellessa lainan kokoa tulee tietenkin myös suhteuttaa se omiin tuloihin, eikä missään tapauksessa laskea mukaan senttiäkään mahdollisia uhkapelivoittoja.

Suurimmat uhkat

Pelasi sitten lainarahalla tai omalla rahalla, ei rahapelaamista pidä koskaan harrastaa sellaisilla summilla, että oma talous voi vaarantua, mikäli voittoja ei tule. Pelaamisessa käytetty raha tulee olla niin sanottua ylimääräistä rahaa, jonka mahdollinen menettäminen ei hetkauta taloutta mihinkään suuntaan. Mikäli raha on lainattua, pätevät samat lainalaisuudet. Lainaa ottaessa tulee asennoitua niin, että tappion pystyy ottamaan vastaan ilman ongelmia. Tämä tarkoittaa sitä, että lainaa lyhentävät erät pitää voida jo laskea menetetyiksi. Suurin sudenkuoppa on, että lainanottaja laskee maksavansa lainat ja korot saamillaan uhkapelivoitoilla. Tällainen on todella vaarallinen ajattelutapa, sillä uhkapelaamisessa voittaminen ei ole koskaan varmaa ja tällainen tavoite voi johtaa pahaankin syöksykierteeseen, eli siihen, että aina vain uudella lainarahalla yritetään kattaa aiempia tappioita. Uhkapeleissä hävinnyt pelaaja ei välttämättä ajattele ainakaan heti rationaalisesti, jolloin kiusaus aiempien tappioiden kattamiseen tulevilla voitoilla voi olla kova.

Suurimmat hyödyt

Hyöty on tietenkin sama kuin muussakin lainaamisessa. Mahdollisuus saada tarvitsemaansa rahaa heti, eikä vasta myöhemmässä vaiheessa tai mahdollisuus saada käyttöön isompi summa kerralla, jota voi sitten lyhentää pienemmissä erissä. Uhkapelaamisen ollessa kyseessä tarvittavaa tarkkaa lainasummaa on kuitenkin hankala määritellä. Viihdepelaamiseen riittää kuitenkin melko pienetkin summat ja pelaajan ei kannata missään tapauksessa haarukoida lainasumman suuruutta potentiaalisen voiton mukaisesti, esimerkiksi vedonlyönnistä, vaikka omasta mielestään jonkun tietyn joukkueen voitto olisi ennakkoon kuinka varma juttu tahansa. Tappio on aina mahdollinen, eli lainan suuruuttakaan suunnitellessa ei pidä mahdollisia uhkapelivoittoja ottaa lainkaan huomioon.

Yhteenveto

Lainan ottaminen on erittäin hyvä apuväline normaalissa elämässä. Se antaa kulutuksen ja hankintojen suhteen joustoa ja tarjoaa muutenkin varavarjon yllättävien kulujen suhteen. Viihteen merkitystä ihmisten elämään ei pidä vähätellä, joten sinänsä viihteen vuoksi lainaamisessakaan ei ole mitään väärää. Jos rahapelaaminen on omasta mielestäsi hauskaa viihdettä, voit tietyissä olosuhteissa lainata rahaa turvallisin mielin. Rahan lainaaminen uhkapeleihin sisältää kuitenkin suuria riskejä, joihin tässä artikkelissa onkin perehdytty, joten lainaamista tähän tarkoitukseen kannattaa harkita erittäin tarkasti ja ryhtyä siihen vain, jos on ehdottoman varma siitä, että riskit eivät omalla kohdalla voi realisoitua.Leave a comment

You must be logged in to post a comment.