Lahti-Liukkonen / Ahtiainen lohkokakkosina MM-pudotuspeleihin

Beachvolley Nina Ahtiainen

Taru Lahti-Liukkonen ja Niina Ahtiainen voittivat maanantaina Roomassa beach volleyn MM-kilpailujen viimeisen lohkopelinsä Dominikaanisen tasavallan paria vastaan selvittäen samalla tiensä lohkokakkosina suoraan keskiviikkona alkaviin pudotuspeleihin. Vastustaja selviää viimeistään tiistaina.

Maanantain vastustajat Julibeth Payano / Jeneiry Rosario joutuivat tunnustamaan suomalaiset selvästi paremmiksi numeroin 21-17, 21-10. Suomalaiskaksikko vei ottelun hyökkäyspisteet 30-17, torjunnat 2-0 ja ässäsyötötkin 5-3.

Kun lohkon toisessa päätöspäivän ottelussa brasilialaiset Talita / Rebecca voittivat yhdysvaltalaiset Day / Stockman erin 2-1, tiesi se suomalaisille suoraa jatkopaikkaa lohkokakkosina ilman tiistaista Lucky loser -kierrosta.

Keskiviikona pelataan ensimmäinen pudotuspelikierros 36 parin voimin. Sinne selviytyivät lohkojen kaksi parasta ja neljä parasta lohkokolmosta. Lisäksi lopuista kahdeksasta lohkokolmosesta muodostetaan tiistaiksi neljä otteluparia, joiden voittajat pääsevät jatkamaan myös turnausta keskiviikkona.

Taru Lahti-Liukkonen:

– Hyvä voitto, vaikka ei ollut helpoin peli. Ensimmäisessä erässä vähän oma rytmi katosi, mutta tarvittavat pallot klaarattiin. Toisessa erässä saatiin luotua syötöllä painetta. Tarvittava voitto ja mahtava päästä pelaamaan pudotuspelikierrokselle.

Valmentaja Toni Vahela:

– Tänään tehtiin se mitä pitikin. Ensimmäisessä meinattiin vähän lähteä vastustajan mukaan mutta loppu hyvin kaikki hyvin.