Scroll Top

Kuudella tasoihin ja rankkareilla voittoon – F-liiga vauhtiin LASBin yllätyksellä

Salibandy naiset sb

F-liigan miesten kauden avauksessa nähtiin heti pienoinen yllätys, kun viime kaudella pudotuspelien ulkopuolelle jäänyt LASB kaatoi kevään välieräjoukkue Happeen sen kotikaukalossa rangaistuslaukauksilla 5-4.

Jami Manninen ja Markus Salmi pommittivat toisessa erässä Happeen jo 3–1-johtoon, mutta rennosti pelannut LASB ei taipunut. Joonatan Surakka karkasi Tino Nivalan oivalluksesta taituroimaan kavennuksen, ja kolmannen erän puolivälin lähestyessä Jasper Juuti nosti lahtelaiset ylivoimalla jo tasoihin. Runsaat viisi minuuttia ennen täyttä aikaa laukoi Kaapo Siekkinen keskeltä sektoria Happeen vielä 4–3-johtoon, mutta tänään se ei riittänyt kuin pisteeseen. LASBin painaessa lopussa ilman maalivahtia laukoi Joonatan Surakka maskin takaa pelin tasoihin, ja maalittoman jatkoajan jälkeen oli LASB rangaistuslaukauksissa vakuuttava. Peli oli selvä jo kolmen kierroksen jälkeen, kun vieraista niin Tatu Havula, Jasper Juuti ja Tiitus Salokangaskin olivat onnistuneet mutta Happeesta ei kukaan onnistunut ohittamaan Santtu Pohjosta.

Sarja jatkuu lauantaina otteluilla Classic–Westend Indians, SPV–TPS ja OLS–Nokian KrP.

F-liigan naisten sarja 2023-2024 startattiin kahdella paikallisottelulla, joissa mestari TPS löi FBC Loiston 6-3 ja viime kevään hopeajoukkue Classic puolestaan Kooveen 6-4.

TPS vei heti avauserän 3-0 ja karkasi toisessa jo 4–1-johtoon, mutta viime kaudesta vahvistunut Loisto nousi vielä haastamaan. Emma Vähäkangas sivalsi Milla Granlundin poikkisyötöstä kavennuksen, ja kolmannessa erässä nosti Sveitsistä palannut Laura Pakarinen haastajat jo maalin päähän. Viimeisellä kympillä näytti viime kautta ylivoimaisesti dominoinut TPS kuitenkin kaapin paikan. Puolustaja Cira Virta nousi laukomaan Palloseuralle viidennen maalin, ja loppusekunneilla Olivia Pietilä iski vielä loppunumerot. Viime kauden pistekuningatar Milla Nordlund oli tämänkin illan tehokkain saldolla 1+2.

Tampereella ei Classic häkeltynyt Senni Mustajoen Kooveelle laukomasta nopeasta kahden maalin johdosta. Liisa Kaihua ja Natalia Pitkäkangas kuittasivat perättäisissä vaihdoissa, ja erän lopulla Veera Vilenius kilautti Classicin ylivoimalla jo edelle. Toisessa erässä Vilenius iski jo toisella ylivoimaosumalla lukemiksi 4-2, mutta Koovee tuli vielä. Senni Hietanen kavensi päätöserän alussa, ja vajaat viisi minuuttia ennen loppua Ellinoora Huotari nosti maalin edestä Kooveen tasoihin Ottelun loppu oli sitkeästi taistelleelle haastajalle kuitenkin synkkä. Viimeisen minuutin aluksi täräytti maajoukkuehyökkääjä Johanna Homi pitkän hyökkäyksen kruunuksi takanaisen paikalta Classicin voittomaalin, ja Kristiina Kauppila ehti vielä viimeistellä loppunumerot tyhjään verkkoon.

Lauantaina ovat vuorossa ottelut O2-Jyväskylä-Welhot, ÅIF–PSS, SSRA–SaiPa ja SB-Pro–EräViikingit.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.