Kulikova turnausvoittoon Tampereella – ”Vuoden ensimmäinen kaksinpelimestaruus tuntuu uskomattomalta”

Kulikova Tennis Tampere open

Tyytyväinen valmentaja Emma Laine ja suojatti Anastasia Kulikova

Anastasia Kulikova juhlii vuoden ensimmäistä kaksinpelin turnausvoittoaan Tampere Openissa. 13. kerran järjestetyn naisten turnauksen oli aiemmin pystynyt suomalaisista voittamaan vain Piia Suomalainen vuosina 2011 ja 2016.

Kulikova oli edennyt loppuotteluun neljän voiton turvin. Kolme ensimmäistä kierrosta hoituivat suoraan kahdessa erässä, mutta välierässä suomalainen taisteli täydet kolme erää venäläistä Polina Bakhmutkinaa vastaan 5-7, 7-5, 6-1. Loppuottelussa asettui vastaan sijoittamaton belgialainen Victoria Kalaitzis, joka voitti välierässä vakuuttavasti latvialaisen Margarita Ignatjevan 6-1, 6-0.

Belgialainen haki uransa ensimmäistä ammattilaisturnausvoittoa. Kulikova puolestaan uransa viidettä ITF-ammattilaisturnausvoittoa – kaksi on tullut kaksinpelissä ja toiset kaksi nelinpelissä. Aikaisemmat kaksinpelin mestaruudet tulivat viime vuoden lopulla Tukholmassa niin ikään kovilla sisäkentillä.

Kulikova otti loppuottelun hallintaansa murtamalla vastustajansa syötön kuudennessa pelissä. Kulikova johti erää 5-2 ja syötti erästä 5-3 tilanteessa, mutta belgialainen mursi kaventaen tilanteeksi 5-4. Seuraavassa syöttövuorossaan sortui Kalaitzis kahteen kaksoisvirheeseen, mikä siivitti Kulikovan erävoittoon 6-4.

Kulikova jatkoi toisessa erässä vahvaa peruslyöntipelaamistaan, joka toi jälleen murron erän neljännessä pelissä.  Kalaitzis oli jo kuilun partaalla toisessa erässä, kun hän selvitti kaksi ottelupalloa 2-5 tilanteessa. Inspiroitunut belgialainen eteni lopulta erävoittoon 7-6(2). Kolmannen erän alussa Kalaitzis jatkoi vahvasti suomalaisen hakiessa parasta peliään. Kulikova oli tappiolla jo 1-3, mutta tässä tilanteessa hän löysi varmuuden lyönteihinsä ja samanaikaisesti Kalaitzis alkoi tehdä virheitä. Lopulta 19-vuotias suomalainen eteni vuoden ensimmäiseen kaksinpelin turnausvoittoonsa 4-6, 7-6(2), 6-3.

– Ensimmäinen erä oli todella hyvä minulta, mutta toisen erän ratkaisuhetkillä en ollut parhaimmillani. Vastustajani pelasi todella hyvin kahdessa ottelupallossani, joten en edes ollut vihainen. Ollessani kolmatta erää tappiolla olin hiljaa ja koitin rauhoittua. Ajattelin, että jos taistelen, niin ottelu saattaa vielä kääntyä minulle. Vuoden ensimmäinen kaksinpelimestaruus tuntuu uskomattomalta – etenkin kotityleisön edessä, kertoi tyytyväinen Kulikova.

– Hyvä tasoinen ottelu, lähelle pääsin. Tykkään pelata kovilla kentillä ja täällä sujui hyvin. Seuraavaksi suuntaan Dubliniin, kommentoi Kalaitzis.

Kulikova pelaa seuraavaksi ensi viikolla Savitaipaleen $15,000 ITF-kilpailussa.