Scroll Top

Krista Pärmäkoski ja Iivo Niskanen väliaikalähtökilpailujen ykkösiä Rukalla

Maastohiihto hiihto 1

Hiihdon Suomen Cup jatkui sunnuntaina Rukalla perinteisen hiihtotavan 10 kilometrin väliaikalähtökilpailuilla. Päivän voittajista ei ollut epäselvyyttä, kun Krista Pärmäkoski ja Iivo Niskanen ottivat voitot selkeillä marginaaleilla takana tuleviin nähden.

Pärmäkosken taktiikkana oli lähteä heti alusta kovaa liikkeelle. Voitto irtosi lopulta 18,9 sekunnin erolla toiseksi tulleeseen Kerttu Niskaseen nähden.

– Lähdin kovaa, tokalla ringillä oli kyllä Impilinnassa jalka aika suorana. Halusin katsoa, miten tuollaista kovaa starttia kestää. Ihan hyvä veto, ensi viikolla toivottavasti taas napsun parempaa, totesi Pärmäkoski heti kilpailun päätteeksi.

Kolmanneksi kilpailussa hiihti Jasmi Joensuu.

Iivo Niskanen voitti miesten 10 kilometrin kilpailun ajalla 22.45,2. Niskanen ei ollut tyytyväinen päivän kilpailuun voitosta huolimatta.

– En päässyt tänään mihinkään, oli vaikeaa ja aika tasaista puurtamista. Toivoin, että tänään oli kulkenut paremmin, mutta meni heikosti. Toivotaan, että kunto on kohdillaan ensi viikonloppuna, pohti Niskanen.

Kilpailun toinen oli Ristomatti Hakola, joka jäi voittoajasta 17,5 sekuntia. Markus Vuorela oli kolmas (+41,6).

Hiihdon Suomen Cup jatkuu seuraavan kerran Vantaalla 2.-4. helmikuuta. Vantaalla mitellään talven ensimmäisistä SM-mitaleista. Vantaan ohjelmassa on vapaan sprintit, perinteisen normaalimatkat ja perinteisen parisprinttikilpailut.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.